Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Joulu jolkottaen tulevi

Steelersin salibandynaisten piparipisteellä Jteinikeskuksen aulassa riitti askaroijia.

Steelersin salibandynaisten Ringan ja Alisan piparipisteellä Juteinikeskuksen aulassa riitti askaroijia.

Joulutapahtumien aika on taas käsillä. Viime viikonvaihteessa juttukeikat veivät niin Lepaan joulumyyjäisiin kuin Juteinikeskuksen futsal-tapahtumaankin. Lapsiperheellisenä joulun odotus saattaisi muuten mennä hypermarketeissa uusimpia Ninjago-hahmoja pakettiin metsästäessä, mutta onneksi on tämä lähilehtiduuni joka pakottaa hakeutumaan myös sosiaalisempiin ympäristöihin.

Lepaalla myyjäistapahtuma oli onnistuttu tekemään houkuttelevaksi niin myyjille kuin kävijöillekin. Kaikki myyntipöydät varattiin ennakkoon ja vaikka Hämeessä ei saa ikinä olla julkisesti tyytyväinen, sellaistakin olen erään toimijan suusta jo viikonlopun jäljiltä kuullut, että myyjäiset onnistuivat paremmin kuin koskaan ennen. Samalla kävijöiden mukaan saattoi tarttua joulutuotteiden lisäksi myös viinitilan erinomaisia juomia.

Juteinikeskuksellakin oli jouluinen tunnelma, vaikka pääaiheena ei ollutkaan joulu vaan sisäpalloilu. Opetus- ja kulttuuriminsteriö on tukenut liikuntahallia Veikkauksen tuotosta 750.000 eurolla ja pihan lähiliikuntapaikkaa yhteensä 150.000 eurolla. Rahapelaajia jopa kiitettiin Veikkauksen puheenvuorossa ennen miesten SM-sarja futsal-ottelua.

Veikkauksen tuotosta myönnetään erillistä tukea myös lasten ja nuorten harrastustoiminnan pyörittämiseen. Kanta-Hämeeseen tulleet tuet ovat kasvaneet viime vuoteen verrattuna noin 16.700 eurolla. Tänä vuonna tukia myönnettiin 77.700 euroa, kun viime vuonna tuen suuruus alueen toimijoille oli noin 61.000 euroa. Myös Parolan Visa on ollut tuensaajien joukossa, joten pelurit saavatkin nyt röyhistää rintaansa.

Juteinikeskuksen mahtavuus alkaa käyttöönoton alkuhengästyksen jälkeen vasta kunnolla avautua. Ohjelmalava, jossa lauantaina fiilistelivät lottopallot musiikin tahdissa on upea estradi, jonka taustalla olevasta lasiseinästä avautuu näkymä ulos. Juteinikeskus testataan konserttipaikkana jo Hattulan Viihdesoittajien tapahtumassa joulukuussa ja monenlaista muutakin valmistelua on jo liikkeellä ainakin kahvipöytäpuheissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.