Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Joulun avausta ja juhla kieliasetukselle

Joulukuussa Hattulassa vietetään joulunavausta ja juhlitaan 160-vuotiasta kieliasetusta. Myyjäiset ja jouluiset konsertit kuuluvat totta kai ohjelmaan.

Joulukuun 3. päivänä järjestettävän joulunavauksen ohjelmassa on monta vetonaulaa, kenties kiintoisimpana kunnan maskotin julkistus. Onko tiedossa juutuubista tuttu Hattulaan eksynyt Antero vai kenties Jaakko Juteini -johdannainen, jää nähtäväksi.

Päivää ennen tätä elämystä vietetään kieliasetuksen 160-vuotisjuhlaa Juteinikeskuksella ja samoin sytytetään jouluvalaistus Pyhän Ristin kirkolla.

Viikon päästä tästä voi joulun odotukseen virittäytyä sekä Hattulan Viihdesoittajien ja Hattulan-Tyrvännön Veteraanikuoron yhteiskonsertissa että Hattulan naiskuoro Havinan joulukonsertissa.

Hattulan seurakunta laulattaa kauneimpia joululauluja eri puolilla kuntaa ja järjestää valtavan määrän jouluista ohjelmaa. Kirkkoherra Virpi Järviselle joulu on viimeinen Hattulan kirkkoherrana ennen eläkkeelle siirtymistä.

Kunnanvaltuusto linjasi vuotta 2024 ja päätti jo talousarviosta. Jos talousarviosta ei varsinaisia joululahjoja löydykään, niin ainakin painopisteet lapsiperheille tärkeiden palvelujen tason pitämiseksi ovat selkeät.

Kunnanhallitus puolestaan lausui hyvinvointialueelle näkemyksensä tulevaisuuden palveluverkosta. Lausunnossa muistutetaan, että Hattulassa perusterveydenhuollon palvelut on ainoana kuntana Kanta-Hämeessä ulkoistettu. Toiminta on alueen kustannustehokkainta ja mitattavaa. Hattulan malli toimii hyvänä pilottina koko alueen palveluverkon kehittämiselle. Parolan terveysasema on edelläkävijä ennaltaehkäisevässä hyvinvointitoiminnassa esimerkiksi liikuntaneuvonnan saralla.

Vuonna 2020 valmistuneen terveysaseman jatkon tärkeyttä ei hattulalaisin silmin voi kiistää. Kiinteistönkin kunto on erinomainen ja se ei tule vaatimaan lähivuosina merkittäviä korjauksia. Tulevaisuuden lahjatoiveisiin siis kuuluu alueellisten päättäjien myötämielisyys.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.