Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Joulutunnelma alkaa jo nousta

Tätä kirjoitettaessa jouluun on aikaa enää tasan kuukausi. Ainakin meillä on loppuvuonna ihmetelty monta kertaa, mihin vuosi oikein on hujahtanut.

Näin sanoma- tai tarkemmin lähilehtimielessä vuosi kääntyy loppusuoralleen aivan samoissa merkeissä kuin tammikuussa alkoikin. Vuosi alkoi monien yrittäjätarinoiden lehdellä ja myös marraskuun lehteä on tehty yrittäjyys edellä.

Vuoden yrittäjänä palkittu Tyrvännön Marja ja Vihannes on yksi kertomus lisää työlleen omistautuneista hattulalaisyrityksistä, tällä kertaa alkutuotannon puolelta. Parin vuoden tauon jälkeen vietetyt yrittäjäjuhlat Pehtoorissa myös osoittivat, että yrittäjäkin osaa vaihtaa vapaalle.

Lehti on pullollaan joulunavaustapahtumista kertovia ilmoituksia ja lahjaideoita. Tapahtumat heräsivät henkiin tänä vuonna ja uusia käynnistettiin Hattulassakin. Näyttää siltä, että elämysvajetta täytetään yhä vuoden kääntyessä lopuilleen.

Parin viikon päästä muistetaan taas Suomen itsenäisyyttä. Hattulassa ohjelmassa on jumalanpalvelus, kahvitus ja päiväjuhla Juteinitalolla. Maailman tapahtumat huomioiden itsenäisyyden juhlinta saa poikkeuksellisen vahvan merkityksen.

Hämeenlinnan seudulla myös ladut ja luistinradat ovat parhaillaan syntymässä joten joulun odotus saa parhaat mahdolliset puitteet myös liikunnallisesti.

Hattulassa olisi edelleen mielestäni palattava ideaan tekojääradasta, kunhan kunnanjohtajan hehkuttamat voimalahankkeet saadaan pyörimään. Rakennusluvan ehtona pitää olla, että Pena saa vihittäväkseen Katinalaan uuden, paikallisella ekosähköllä toimivan liikuntamaamerkin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.