Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Katu-uskottavampi Parola spreijaa, boxaa ja ahmii angusburgerin

Spraymaalipurkkien suhinaa, nyrkkeilyhanskojen läiskettä vastustajan pollaan ja eksoottisia ruoankäryjä Parolan keskusaukiolla. Ja kaikessa väkisin vääntämättömän hyvä, rento fiilis.

Viimeksi kuluneen kuukauden aikana Hattulassa on saatu aikaan uudenlaista katu-uskottavaa kulttuuria, johon kuuluvat niin kunnan ensimmäiset nyrkkeilykisat, katuruokafestivaali kuin osallistuminen ensimmäistä kertaa Arxin kaupunkikulttuuritempaukseenkin. Jopa vastakulttuuriksi luonnehdittavat tempaukset on tuotu ihmisten keskelle ja saatu monasti hieman vastentahtoinen hämäläisväki osallistumaan.

Valmistujaisia vietetään taas pian monessa perheessä ja jokainen tutkinnon suorittaja ansaitsee tunnustuksensa. Valtakunnallistakin huomiota on herättänyt maan parhaat ylioppilastulokset kirjoittanut Parolan lukion tuleva ylioppilas Joona Hulkkonen. Väliaikaistiloissa opiskelu ja opetuksen tuominen kuntakeskustaan eivät ole mitä ilmeisimmin romauttaneet opetuksen tasoa, mutta suunnitelmat uudesta lukiorakennuksesta ovat silti iloista kuultavaa.

Kesän kynnyksellä jonkun kiireet kasvavat, toiset suunnittelevat lomaa. Mukava oli silti nähdä, että moni yrittäjä oli ehtinyt keskeyttää päivittäisen puurtamisen ja tulla Hattulan Yrittäjien toukokuiselle hankintalounaalle, jossa kunta kertoi omista kehittymissuunnitelmistaan ja niiden vaikutuksista tuleviin hankintoihin. Monipuolinen yrityselämä ja palvelukenttä tuo liikennettä ja liikevaihtoa omaan kuntaan myös silloin, kun erityisiä vetovoimatapahtumia ei ole meneillään.

Kesälehteä varten toimituskuntamme kysyi pitäjän asukeilta itseltään, mihin he veisivät kesävieraansa. Vastausten perusteella kesänvietto Hattulassa voi olla sporttista aktiivilomailua tai kulttuurikierros kirkkoihin ja kartanoihin. Ykköstason puitteet löytyy myös rauhoittumiselle ja perinteisestä maalaismaisemasta nauttimiselle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.