Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Kiirettä kintereissä, eli päivä suomalaisen lähilehdistön palveluksessa

Ford Fiestan ja Hattulaan.fi:n symbioosi, sellaisena kuin hämeenlinnalainen mainostoimisto sen näki.

Ford Fiestan ja Hattulaan.fi:n symbioosi, sellaisena kuin mainostoimisto sen näki.

KLO 9. Suuntaan auton kohti päiväkotia, hoputan lapset omiin yksiköihinsä ja varmistan pojan hoitajalle, että emme tarvitse hoitoa helatorstain jälkeisenä perjantaina. Jätän tytön omalle puolelleen eskarikansion ja retkieväsrepun kanssa. Mehua, viljasuklaapatukka ja takamuksenalus istumista varten.

Kalvosinnapit. Edustuspukeutumisen huippua.

Kalvosinnapit. Harvinaisuus pitäjissä ja edustuspukeutumisen huippua.

Ulkopuolisen tarkkailijan silmään saattaisi pistää, että minulla on normaalin hupparin ja farkkujen sijaan puku, kauluspaita ja jopa kalvosinnapit, joita viimeksi käytin Rooman valtakunnan aikaan.

KLO 10. Päivän ensimmäinen juttukeikka on kehitysvammaisten toimintakeskuksen avajaisiin. Jonkinlainen deja vu -ilmiö valtaa Lammilla pitkään työskennelleen mielen ja keskustellessa käy ilmi, että yksikön hoitajista monella on kokemusta nyt jo lakkautetusta Ronnin keskuslaitoksesta.

Pukuani ei kukaan kyseenalaista, sen sijaan monet toimintakeskuksen asiakkaat käyvät ennakkoluulottomasti esittäytymässä. Yksi puhaltaa takaani kävellessään ilkikurisesti niskaani. Tutkijaluonne.

Pappilanniemestä Parolaan. On KLO 11.15, kun seppelpartio astelee Juteinitalon Jaakonpuistoon ja Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet saattavat alkaa. Maatalousnaiset kahvittavat ja deja vu -olo voimistuu, kun käy ilmi, että olen ollut entisessä elämässäni järjestelemässä yhteistyötä paikallismedian ja urheiluseuran välille päivän juhlapuhujan, Panssariprikaatin nykyisen apulaiskomentajan kanssa.

Varusmiessottokunnan jousiorkesteri kajautti veteraanipäivän juhlassa muun muassa Jääkärin marssin.

Varusmiessoittokunnan jousiorkesteri kajautti veteraanipäivän juhlassa muun muassa Jääkärin marssin.

Joka tapauksessa, tätä vartenhan se parempi puku on tänään puettu. Noin tunnin kestävät juhlallisuudet ovat keränneet salin täyteen ja ketään ei tarvitse pyytää olemaan hiljaa. Veteraanit ovat juhlansa ansainneet.

KLO 13.20 hyppään jo koneelle kirjoittamaan juttua Säpinän avajaisista: pura kuvat kameralta, esikäsittele yhdellä ohjelmalla, jatkokäsittele nettijulkaisua varten toisella, lataa verkkolehteen ja naputa juttu samalla. Oikolue, esikatsele. Painan julkaise-nappia KLO 14.18.

Keikalla ollessani olen saanut sähköpostiin vastauksen lehtipainolta. Lähetin nimittäin eilen illalla KLO 19.05 viestin, että huomenna torstaina ilmestyvän Hattulaan-printtilehden sivut ovat painon palvelimella. Vastausviesti kertoo, että koneet ovat jauhaneet suomalaista metsää sivistyksen sanomaksi ja irtoniput, eli jakelutelineisiin menevät lehdet, ovat noudettavissa laiturilta.

Hattulaan.fi:n ja Ford Fiestan symbioosi sellaisena, kuin paikkausmaalaamo sen näkee.

Hattulaan.fi:n ja Ford Fiestan symbioosi sellaisena, kuin paikkausmaalaamo sen näkee.

Juuri sopiva väli tälle hakuduunille, sillä Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisten mitalikahvit alkavat KLO 15. Ajan varovasti lehtipainon pihaan, sillä yksi varomaton ruutuparkkeeraus pysäköintitalossa maksoi minulle taannoin paikkausmaalauksen omavastuusumman. Sen seurauksena myös lähilehden logon ilmiasu autoni toisessa kyljessä on nykyisin puutteellinen.

Lehtiä on rullakossa paljon, taas on tullut isoteltua. Nakkaan tuhatkunta irtolehteä autoon vietäväksi huomenna Pappilanniemeen, Parolaan, Sattulaan ja Arjalle joka hoitaa ne Etelä-Hattulan noutolaatikoihin. Olen salaa tyytyväinen, lehti on sisältökokonaisuudeltaan luultavasti paras omana päätoimittaja-aikanani.

Hotelli Vaakunaan ja katsomaan yhtä urheilun menestystarinan yhteenvetoa. Urheilun monitoiminainen ja minutkin paikalle kutsunut Sirpa Korkatti vetää tilaisuuden niin tehokkaasti, että aikaa jää vielä päivän toiselle kakunsyönnillekin. Minuuttipeliä on täälläkin, ehdin kuvata urheilijat auringonvalossa juuri ennen kuin heidän on määrä olla Ylen suorassa lähetyksessä sisätiloissa.

Painotuoreet Hattulaan.fi:t, liikuttava näky.

Painotuoreet Hattulaan.fi:t, liikuttava näky.

KLO 15.50. Taas koneella. Huippujen vastaukset ovat huippuselkeitä, kuvat käsittelyyn ja jutunteko on nopeaa. Painan julkaise-painiketta KLO 16.32. Ajan hakemaan lapset päivähoidosta.

Pihaulkoilun ja lastenohjelmien lomassa käsittelen veteraanitilaisuuden kuvat, haluan saada aikaan nimenomaan vahvasti kuviin perustuvan nettijutun. Paikallisia kasvoja, tunnetta, läsnäoloa. Sanoja ei silloin paljon tarvita.

Jutun tekoon meneekin tekstimittaan nähden kauan, puolisentoista tuntia. Painan julkaise’a KLO 18.32. Tarkistelen päivän aikana sähköpostiin tulleita sisältöön, lehdentekoon, laskutukseen, Norjan ahmakantaan ja muuhun arkiseen elämänmenoon liittyviä viestejä, pyyntöjä, kutsuja ja tarjouksia. Vastailen parhaani mukaan.

Päivitän vielä yhden lyhyen uutispätkän verkkoon, tarkistan että olen tehnyt jutuista Facebook- ja Twitter-jaot itse laatimani henkisen laatukäsikirjan mukaisesti ja lataan toistakymmentä kuvaa Hattulaan.fi:n omalle Flickr-tilille. Omanlaista, kuvallista paikallishistoriaansa syntyy sinnekin koko ajan.

Ajattelen siirtää painetun lehden Uutiskulmani blogipohjalle, mutta olenkin kirjoituspäällä, tosin varmasti vaarallisen lähellä kirjallista ylikuntoa, ja päätänkin luoda vielä uutta tekstiä. Lehden kolumniin kehuin Hattulan harrastusmahdollisuuksia. Kylläpä maistuisi pyörälenkki.

Ulkoilmaan fillaroimaan. Siinä haavetta lähipäiville.

Ulkoilmaan fillaroimaan. Siinä haavetta lähipäiville.

Tämä on urakkatyötä, eikä suinkaan aina tällaista. Kun lehdet ovat huomenna kuluttajilla, voi ottaa muutaman päivän rauhallisemmin. Pää tarvitsee palautumista siinä missä urheilijan kehokin palautumista rasituksesta. Pari kakkupalaakin on taas sulateltavana.

KLO 21.20 painan julkaise-painiketta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.