Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 8 m/s ENE
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Kohti koulujen aloitusta

Koululaisten kesälomia on jäljellä enää parisen viikkoa. Edessä on taas aikataulujen päivittäminen, mikä monessa perheessä tarkoittanee illan valvomisen vähentämistä ja kesälomaa huomattavasti aikaisempaa heräämistä.

Etäopiskelusta ehdittiin siirtyä lähiopetukseen hetkeksi ennen kesälomien alkua ja koronavirus on pysynyt Suomessa ja Hämeessä ilmeisen hyvin aisoissa. Vaikka maailmalla monessa paikassa tartuntaluvut vasta lähestyvät huippua, pyritään Suomessa rajoituksia edelleen höllentämään.

Hattulan koulumaailmassa riittää vilskettä ilman koronaakin. Lukiolle tehtiin heinäkuussa opetustiloja Kanta-Hämeen Aluetaksin entiseen toimitaloon ja rehtori Reijo Järvinen piti nopeasti käyttöön saatua väliaikaisratkaisua erinomaisena.

Lukiolaisten muut luokat Parolan keskustassa sijaitsevat Juteinitalolla, josta liikuntatoimen työntekijät ja urheiluseuran väki ovat joutuneet muuttopuuhiin opiskelijoiden tieltä. Kuntakeskustaan tulee siis eloa lukiolaisten myötä ja nähtäväksi jää, miten liikennöinti ja pysäköinti sujuu.

Hattulan kesästä jäi niin sanotusti pihvi puuttumaan, kun Hattula-päivät oli kokoontumisrajoitusten takia peruttava. Silti kesästä on jäämässä hyvä mielikuva, onhan viime viikkoina kunnassa ehditty järjestää muun muassa merkittävä kenttäratsastustapahtuma ja ennätysmäisten suuri multisport-kisa. Uutta starttia kesätapahtumiin on ottamassa myös Panssarimuseo, jossa perhepäivä on jo ovella.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.