Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 8 m/s ENE
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Kotiseudun arvo on mittaamaton

Hattula henkii juhannuksen alla raikkautta ja kesän tuoksuja. Nyt on paras aika nauttia omasta kotiseudusta. Käy tutustumassa kotiseutupuotiin, nauti Lepaan ja Petäyksen kesäherkuista tai päivitä tietämyksesi parhaista pyöräilyreiteistä pistäytymällä Parolan Pyörähuollossa.

Kanna kotiisi puutarhan ykköskasvit jostain seudun monista huippupuutarhoista. Iske golfia Sattulassa ja ravitse itsesi Parolan Kotipizzan palkituilla pizzoilla. Osta omakotitontti Suomi 100 -asuinalueelta Kanungista ja ryhdy uudisrakentajaksi. Hattulassa riittää tilaa tekemiseen ja viihtymiseen.

Tontin voi ostaa rahalla mutta elävän kotiseudun arvo on mittaamaton. Yksi huikeimmista Hattulan matkailukohteista, Pyhän Ristin kirkko, on tästä kenties paras muistutus. Kirkon seinien suojissa voi hetkeksi unohtaa muut kiireet ja antaa ajatusten lentää vuosisatojen taakse.

Omaa alkukesääni on leimannut uusi harrastus, suunnistus, joka maastopyöräilyn tapaan vie harrastajan aivan metsään. Jälkikasvu kiinnostui lajista Hattulan harrastemessuilla ja sen jälkeen on jo nähty monet maastot Jukolaa myöden. Parhaillaan katse on lukkiutunut elämän ensimmäiseen suunnistusleiriin.

Monen kesä alkaa juhannuksesta. Keskikesän juhla on meille suomalaisille olennainen osa vuodenkiertoa. Valon ja keskikesän juhlan jälkeen on aika kääntää katseet keskiviikkoon 28.6. ja Panssaridivisioonan 75-vuotisjuhlintaan. Tuolloin Hattula on täynnä maanpuolustukseen liittyvää tapahtumatarjontaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.