Sunnuntai 14.04.2024
Nimipäivät: Taito

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Kylien kehittäminen vahvasti esillä

Hattulassa on nostettu päättäväisesti esille kylien kehittäminen. Ristivetoa keskustaajaman ja kunnan maaseutumaisempien alueiden välillä ei pitäisi syntyä, sillä sen verran uusinvestointeja Parolaan on viime vuosina tehty.

Kylien asumismahdollisuuksien edistämiseen tähtäävä laaja hanke sai lupaavan alun Hattulan Lepaalla, jossa lähikylien asukkaat täyttivät viinitilan salin. Lepaan ja Tyrvännönniemen valinta yhdeksi hankkeen pilottialueeksi on paikallisesti arvokasta ja se toivottavasti pystytään hyödyntämään. Kunta yrittää myös patistella kyläläisiä ja yhdistysaktiiveja yhteisiin kehittämispöytiin.

Kunnanvaltuustossa kuitenkin jouduttiin taas seuramaan veivausta yksityistieavustusten vähentämisyrityksen tiimoilta. Aivan kuin valmistelussa ei ymmärrettäisi, että yksityisten ihmisten muodostamat, kymmenet yksityisteiden hoitokunnat tekevät kahvirahoilla työtä juuri kylien asumismahdollisuuksien eteen. Toki myös omien mahdollisuuksiensa, mutta myös niiden kovasti kaivattujen tulomuuttajien mahdollisuuksien eteen. Yksityisten aktiivien työn arvostus tuntuu olevan hukassa, samalla kun uusia hankkeita yhteisöllisyyden eteen lanseerataan. ”Pienessä pitäjässä” se eilen mitätöimäsi ihminen on yllättävän usein huomenna edessäsi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.