Tiistai 21.03.2023
Nimipäivät: Pentti
Hämeenlinna
Selkeää
-2°C
Tuuli: 3 m/s NW
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Metsän kautta kesälomille

Panssariprikaatin kalustoa kuvattiin ahkerasti.

Jukolan Viestin 70. juhlakilpailu ja 41. Venlojen viesti suunnistettiin tänä kesänä Hollolan Hälvälässä. Järjestelyjä oli tukemassa Panssariprikaati, jonka kalustolle oli varattu hyvänkokoinen näyttelyalue kilpailukeskuksesta.

Viime viikonvaihteessa järjestetty kilpailu saavutti ennätyksellisen osanoton, ylittäen noin 1.600 suunnistajalla aikaisemman osallistujaennätyksen. Sain olla mukana järjestelyissä marginaalisessa roolissa ja tuntea sen yhteisöllisyyden ja innon, minkä valtakunnallisen ja kansainvälisen tapahtuman valmistelu ja läpivienti toisaalta vaatii ja toisaalta suo.

Tapahtuman kulisseissa. Suomalaista ja kansainvälistä urheilumediaa lähdössä illan hämärtyessä maastoon kuvaamaan Jukolan viestiä.

Harrastus on hyvää vastapainoa työlle, jonka merkeissä olen päässyt tutustumaan myös luonnoläheisiin aiheisiin. Lepaalla ja Tyrvännössä virinnyt halu vaalia omaa puulajipuistoa Lepaan alakoulun kupeessa henkii myäs yhteisöllisyyttä ja ylpeyttä vuosikymmenten varrella kertyneen perinnön vaalimisesta.

Hattulan kunnanvaltuusto joutui myös asettamaan asioita perspektiiviin käsitellessään kunnan omaisuuden myyntiä. Talousarvion noudattaminen edellyttää myyntivoittoja mutta miten toisaalta mitata esimerkiksi virkistyspaikkojen arvoa? Nyt valtuusto teki kesäkuun kokouksessaan päätöksen jonka mukaan Ahorannan leirikeskusta eikä Hurttalan liikuntasalia myydä.

Liikunta ja luonnonläheisyys ovat laajalti tunnustetusti terveyden edistämistä, joka luultavasti sataa laariin vähäisempänä hoidontarpeena myöhemmin. Kovien taloudellisten realiteettien edessä ei tällaisia tekijöitä kuitenkaan aina voida tai haluta huomioida, joten omasta puolestani Hattulan päättäjille iso hatunnosto terveiden arvojen pitkäjänteiselle puolustamiselle.

Kesä on myös MM-jalkapallon aikaa. Ensimmäiset katsomani ottelut ovat taanneet jännitystä ja mieleenjäävimpänä Meksikon voiton hallitsevasta maailmanmestarista Saksasta. Toivottavasti arvokisat kohottavat laji-intoa myös Hattulassa, jossa Parolan Visa viettää juhlavuottaan.

Keskikesän juhla, juhannus, on ovella. Nyt toivottavasti mahdollisimman monelle tarjoutuu tärkeä irtioton hetki arjesta.

Hyvää Juhannusta!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.