Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 8 m/s NE
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Mitä soten jälkeen?

Viimeinenkin joulukuun lehtinippu löysi tiensä jakotelineeseen tänään. Heitin sen kunnanvirastolle ensimmäisen joulutodistuksensa saanut tytär kyydissäni. Hattulassa on upea työskennellä ja joulunviettoon valmistautuvan kunnan halki on miellyttävää ajaa.

On maan kasvukäytävän varrella sijaitseva, asemaansa koko ajan vahvistanut varuskunta. On maan modernein koulu Juteinikeskus. Valmistelun suhteen tasajalkaa valtakunnallisen sote-valmistelun kanssa edennyt paikallinen perusterveydenhuollon malli takaa, että Hattulaan mitä todennäköisimmin rakennetaan myös maan modernein terveyskeskus.

Ihmismieli kääntyy jo kysymään, mitä seuraavaksi? Hattulassa tuskin jäädään tyytyväisenä pyörittelemään peukaloita vaan haetaan kenties konkreettisia avauksia energiahankkeisiin tai pureudutaan kunnan asukasluvun kehittämiseen.

Tänä vuonna on tullut vaahdottua vähemmän median uudistumisesta, mutta juuri tämän lehden kohdalla näyttää siltä, että julkaisukanavien kehitystiet vievät yhä enemmän erilleen. Kumpikaan tie ei onneksi näytä vievän Death Valley´hin.

Siinä missä Hattiksenkin trendinä on ollut nitoa verkkoa ja paperia edes jotenkin henkisesti yhteen, on meillä joulukuussa 2016 selvästi kaksi erillistä tuotetta: ajattomia uutisia ja henkilöjuttuja, auttavaa ajankohtaisuuksien seurantaa sekä paikallisen elämänkulun dokumentointia lehtifanien kansioihin.

Lisäksi tietysti valtava määrä ilmoituksia taktiikalla, jossa ilmoittelussa mukana oloon on paikallisille yrityksille haluttu antaa kohtuullisen reilut mahdollisuudet.

Vyötä kireällä pitäen lehti kannattaa itsensä ilmoitusvälineenä ja sisältötuotteena. Myös verkkolehti kannattaa itsensä ilmoitusvälineensä ja sisältötuotteena. Synergiaa löytyy osittain. Mutta varsinkaan sisällön tekemisen kannalta julkaisukanavien maailmoja ei enää pysty väkisin naittamaan. Rehula julkistaa sotensa silloin kun julkistaa, Jokeri bloggaa silloin kuin huvittaa ja painokoneet pyörivät omaa tahtiaan.

Jonkun tärkeä uutisviesti tai kaupallinen viesti ei vain sovellu kerran kuukaudessa ilmestyvään printtiin ja sen paikka on verkossa. Paperilehteä toisaalta kysellään kasvavan aktiivisesti myös Hattulan ulkopuolella.

Meillä on vakaa aikomus jatkaa Hattulaan.fi:n tekoa ja paperilehden julkaisemista myös ensi vuonna. Lopulta lukijat ja ilmoittajat päättävät, milloin jos koskaan lopullinen siirtymä vain verkkojulkaisuksi täytyy tehdä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.