Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Lumikuuroja
-4°C
Tuuli: 6 m/s NE
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Ovet avoinna huikeaan kesään

Helteet ovat rantautuneet myös Hämeeseen sopivasti Hattulan kesälehden ilmestymisen alla. Sain karistettua talviturkkini kesäkuun alussa ja sen jälkeen uimassa on tullut käytyä likimain joka päivä.

Helle ja koronarajoitusten höltyminen saattavat olla myös vaarallinen yhdistelmä. Uutisista on saatu lukea, kuinka erässä rannikkokaupungissa pari neitoa oli päätynyt ilmeisesti tahtomattaan jokiuinnille ja hukkumistilastot ovat myös jo ehtineet saada ikävää täydennystä.

Ovet ovat joka tapauksessa avoinna huikeaan kesään, kunhan muistaa pitää järjen mukana. Hattulassa vierailin tätä lehteä tehdessä muun muassa Lepaalla, jossa puutarhakoulutus viettää 110-juhlavuottaan. Poikkeukselliset olot ja suunniteltujen tapahtumien siirtyminen ei ole karistanut vuosikymmenten aikana rakentunutta tunnetta vankasta osaamisesta ja näyttötutkintoja onkin Lepaalla puurrettu sen minkä rajoitukset ovat sallineet.

Urheiluseuroissa on saatu pyörät pyörimään pitkän omatoimijakson jälkeen. Kaverien näkeminen, uusien saaminen ja yhteisharjoitukset tuntuvat junioriurheilussa nyt ylellisyydeltä ja harjoituksista on poistuttu kasvot hymyssä.

Rauhallisempaa puuhaa kaipaava ei hänkään pääse Hattulan kesässä tympiintymään. Kirjaston avaaminen on ollut sivistyksennälkäisille mannaa ja taide- sekä korunäyttelyitä on kesän mittaan mahdollista silmäillä Juteinitalon aulan näyttelytilassa. Ruoan- ja juomannälkäisille löytyy myös omat laadukkaat palvelunsa.

Paikallisen yrittäjyyden tukemisesta on paljon puhuttu, ja nyt jokainen voi näyttää oman kanttinsa myös siinä suhteessa. Hattulan paljon puhuttu elinvoima on loppujen lopuksi kiinni siitä, pystytkö ostamaan mieluummin naapurilta kuin postimyyntifirmalta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.