Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 8 m/s ENE
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Seisovan veden ilmiö uhkaa sankaria

Juteinikeskus on valmistunut, Kanunki rakentuu, sosiaali- ja terveydenhuollossa odotetaan pitkälti itsestä riippumatonta valtakunnallista uudistusta ja vielä päästään viettämään kunnan 150-juhlavuotta monien tapahtumien merkeissä.

Hattulassa elettiin muutama viime vuosi jälkikäteen tarkasteltuna ehkä liiankin optimistisissa mielialoissa, vaikka paljon saatiinkin aikaan. On totta, että suuria ei synny ilman että haaveillaan suuria, mutta esimerkiksi aurinkopaneelipuistosta tai muista bioenergian tuotantomuodoista näyttävät jääneen vain ideat naapurikuntien hyödynnettäväksi.

Oma työnikin on sekä kokonaisuuksien hahmottamista että lukuisten pienten yksityiskohtien tekemistä oikein. Ilman sitä ei ilmestyisi lehti eikä pyörisi verkkolehti. Tätä taustaa vasten ja Hattulassa nyt vuodesta 2014 yhtäjaksoisesti töitä tehneenä ihmettelen silti, missä ovat suuret ideat sen sijaan, että Hattulassa nyt lähinnä jaellaan varoituksia edellisen kauden johtaville virkamiehille tai tapellaan sinänsä tärkeistä ruokien lämpötilaan liittyvistä asioista.

Kunnon draivin lietsominen saattaa pahimmillaan olla vain konsulttiyrityksiä lihottava ilmiö, mutta jos kauppias ja golfyrittäjä Reijo Riihimäki ei valmistelisi kuntaan valtakunnan suurinta golfkauppaa, olisivat ilmassa vieläkin pahemmat seisovan veden ilmiön merkit.

Yrittäjäyhdistys kokoaa voimiaan uuden puheenjohtajansa johdolla ja toivottavasti löytää kuntaan juhlavuonnakin hattulalaislähtöisiä, hyviä kehittämisideoita. Pelkkä taustapeiliin katselu ei kauaa pidä tiellä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.