Perjantai 03.02.2023
Nimipäivät: Valo
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-6°C
Tuuli: 5 m/s N
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Seurakuntavaalit on tärkeä vaikuttamisen paikka

Marraskuussa järjestettävät seurakuntavaalit ovat paikka vaikuttaa kaikille niille, joita kiinnostaa Hattulan seurakunnan tulevat tilat. Tulevat kirkkovaltuutetut pääsevät siis päättämään, miten seurakunnan päivittäiset palvelut käytännössä toimivat Hattulassa tulevina vuosikymmeninä.

Ehdokaslistat näyttävät, että uusiutumista tulee tapahtumaan jo nykyisten valtuutettujen pois jäämisten myötä. On ilahduttavaa, että vastuunkantoon halukkaita yhä löytyy niin, että tiedossa on ”aidot” vaalit.

Usein yksi yhteiskunnallinen luottamustehtävä on tie toiseen minkä myös Hattulan ehdokaslistat osoittavat. Vallan ja vastuun kasaantuminen paikallistasolla on kiistämätön tosiasia.

Hattulaa koetteli lokakuun lehden teon loppumetreillä trombi joka aiheutti paikoin mittavaa aineellista tuhoa. Henkilövahingoilta tiettävästi onneksi vältyttiin, vaikka nettiin ladatut videot osoittavat pyörteen pyyhkäisseen mukanaan esimerkiksi traktorin takaikkunan.

Ilahduttavaa kaiken tuhon keskellä oli, että netissä paitsi kauhisteltiin tuhoja, myös tarjottiin auttavaa kättä tarvitseville.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.