Perjantai 03.02.2023
Nimipäivät: Valo
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-6°C
Tuuli: 4 m/s N
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Syksy on autohuollon kulta-aikaa

Syyskuun lehtemme kääntyi kerrankin suunnitelmien mukaisesti auto- ja liikenneteemaksi. Nyt eletäänkin niitä aikoja, jolloin ajoneuvon talvikunnosta kannattaa tosissaan alkaa kantaa vastuuta. Apuna Hattulassa ja lähialueilla on onneksi iso liuta alan ammattilaisia, joista moni tulee esitellyksi teemasivuillamme.

Parolan Autokoulun yrittäjä Jiri Kattelus esittää huolestuttavia näkemyksiä ajokorttikoulutuksen nykytilasta. Kokenut autokouluopettaja on sitä mieltä, että ensimmäistä ajokorttiaan suorittaville annetaan nykysäännösten mukaan liian vähän opetusta. Ei kuulosta lainsäätäjän temppuilu fiksulta, kun autokouluyrittäjä nimittää nykyjärjestystä paluuksi 1980-luvulle.

Hattulan naapurissa Tiiriössä operoi paljon hattulalaistaustaisten yrittäjien vetämiä autoalan yrityksiä, myös sen tämän teeman teko opetti. Ajoneuvo on asunnon lisäksi monelle se elämän taloudellisesti toiseksi suurin hankinta, joten auton toimivuus ja käyttöikä kannattaa maksimoida. Onko nyt se aika, jolloin kannattaisi suojata autonsa maalipinta talvea varten?

Jenkkiautojen jäljille pääsin myös hattulalaisen Heikki Vainion opastuksella. Cadillacin ominaisuuksia kuunnellessani en voinut kuin hämmästyä siitä monipuolisesta tekniikasta, mitä jo takavuosikymmeninä jenkkiautoihin sisällytettiin. Ja tämä autojen komean kuoren sekä jykevien tehojen päälle.

Sekä autoissa että polkupyörissä tuntuu olevan trendinä sähköistyminen. Kaikille oman tahtonsa ja tarpeensa mukaan, mutta itse kuulun siihen kansanosaan, joka haluaa lyödä gasoa tankkiin ja käyttää lihasvoimaa polkimien pyörittämiseen.

Siinäkin taidan olla päättäjiin verrattuna vastarannan kiiski, että nykyisten maksujen ja verojen pitäisi mielestäni taata tieverkon hyvä kunto. Väylät & Liikenne -päivien yhteydessä Tampere-talossa järjestettiin 6.9. poliittinen paneelikeskustelu jossa kävi ilmi, että ainakin taustalla vaanii vaara, jossa tienkäyttömaksu otetaan käyttöön vielä nykyisten maksujen ja verojen lisäksi.

Autoilijoita ei saa laittaa hallituksen budjettilupausten vuotamisen maksumiehiksi!

Lue Hattulaan.fi 27.9. näköislehtenä tästä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.