Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Taksikeskus täyttyy pian lukiolaisista

Hattulalaisen koulutuksen historia saa uuden luvun, kun lukiolle hankittiin väistötiloiksi rakennus, joka aikanaan rakennetiin Parolan keskustaan Kanta-Hämeen Aluetaksin toimitilaksi. Rakennustöistä vastasi Trendikoti-nimellä paremmin tunnettu hattulalainen TL Sippola Oy, joten uskokaamme lukiolaisten nyt saavan laadukkaat tilat opiskellakseen. Hämeenlinnankin seudulla yhä useamman oppilaan työympäristö on väliaikaisparakki. Hattulassa onnistuttiin Juteinikeskuksen rakentamisessa ja kun valtuusto sai nyt (taas) tehtyä päätöksen yläkoulun uuden rakennuksen paikasta odottaa voi, että huolellisuus leimaa tämänkin rakennuksen tekoa.

Koulutus on pitkäjännitteisempää toimintaa kuin hektinen yrityselämä pahimmillaan. Tämän osoittaa se, että lukiolaiset saavat väistötilansa taksialan vapautumisen ansiosta. Hämeenlinnasta Hattulaan parempien tilojen ja muun muassa pysäköintimahdollisuuksien vuoksi vuodenvaihteessa 2015/2016 muuttaneen taksikeskuksen toiminnan pohja mureni taksiuudistuksen myötä.

Taksien järjestäytynyt maakunnallinen välitystoiminta muuttui Helsinki-vetoiseksi ja samalla menivät aikanaan iloa herättäneet viitisentoista työpaikkaa Hattulasta. Taksialan uudistuminen herätti aluksi riemua kyytien mahdollisen halpenemisen ansiosta, mutta näkyvämpää on ollut erilainen sekamelska. Autoilija ei enää hyvää hyvyyttään päivystä yöllä ja taksitolpilla uutisten mukaan kiilaillaan ja jopa pahoinpidellään kilpailijoita.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.