Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Tärkeintä on tietää, että mahdollisuuksia on tarjolla

Tiistaina Juteinitalolla järjestettiin Nuorten messut, joilla oli tarjolla tietoa nuorille aikuisille suunnatuista palveluista Hattulassa. Pysähdyin juttelemaan useammallekin pisteelle ja selväksi kävi, että nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelevät saavat tehdä töitä ympäristössä, jossa tekemistä riittää.

Työttömyys ja erityisesti ensimmäisen työpaikan löytämisen vaikeus ovat uhka, joka voi ajaa vaikeuksiin ennen kuin itsenäistymistä ja perinteistä elämän saamista ”raiteilleen” edes tapahtuu.

Yksi askel nuoren tiellä kohti aikuistumista on varusmiespalvelus. Varusmiespalveluksen onnistunut suorittaminen luo pohjaa pitkäjänteiselle toiminnalle myös siviilissä. Torjuttavan uhan nimi tässä tapauksessa on siis palveluksen keskeytyminen ja tässä torjuntataistelussa Parolan Panssariprikaati on Suomen kärkeä.

Panssariprikaatin varusmiestoimikunta esittäytyi Nuorten messuilla ja toimikunnan varapuheenjohtaja kertoi oman näkemyksensä niistä tekijöistä, joiden ansiosta Panssariprikaatissa on varusmiehen kannalta todella hyvä olla.

Varusmieshän asian omakohtaisimmin tuntee ja parhaiten tietää. Fyysinen toimintaympäristö on hyvä ja sitä pääsee hyödyntämään ja henkilökunta välittää varusmiehistä, kuului viesti. Näillä periaatteilla prikaati on onnistunut painamaan palveluksen keskeyttämisprosentin todella alas.

Seurakunnan Saapas-ryhmä on käynnistämässä toimintaansa tauon jälkeen. Uusille vapaaehtoisille on luvassa koulutusta tammikuussa mutta ryhmään pääsee mukaan vaikka heti. Keskustelun lisäksi partioinnissa kohtaa myös varsinaista auttamisentarvetta, kertoi seurakunnan nuorisotyönohjaaja.

Tärkein asia työn tai tekemisen puutteesta kärsiville nuorille tai nuorten asioista huolehtivalle vanhemmalle on tietää, että mahdollisuuksia on Hattulassakin tarjolla paljon.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.