Sunnuntai 14.04.2024
Nimipäivät: Taito

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Tempaistaan itsemme liikkeelle!

Hyvää 2020-lukua! Kotimaassa vuoden vaihtumista viettäneet saivat ampua rakettinsa lumettomassa maisemassa. Meillä lumen tuloa ja hiihtokauden alkua odotettiin kuin kuuta nousevaa. Sen verran ajan hermolla olimme, että lähikentälle kertynyt muutaman sentin lumipatjakin riitti. Hiihtokausi kesti muistaakseni kolme päivää ja seitsemän noin puolen tunnin hiihto- tai suksikävelysessiota.

Kelit olivat jo sananmukaisesti keskieurooppalaiset, kun uudenvuodenaattona kävimme maastopyöräilemässä. Pyöräilykausi ei vielä olekaan ehtinyt katketa viikkoa pidemmäksi aikaa.

Hattulassa on onneksi hyvät kuntosalit ja liikuntasalit sisäliikunnan harrastamiseen. Samoin naapurikaupungin jäähallit ja jalkapallohalli ovat myös hattulalaisten ilonaihe, kun luistimia ei ulkojäille ole toistaiseksi pystynyt pukemaan. Törmääpä näissä halleissa usein myös hattulalaisiin liikuttajina ja seurojen taustatoimijoina. Kokoaan suurempi kunta Hattula on myös ”vakavamman” kilpa- ja huippu-urheilun saralla, kuten pian palkittavien kunnan parhaiden urheilijoiden saavutusten lista osoittaa.

Järjestelmälliseen urheilutoimintaan, kuten kurssille, valmennusohjelmaan tai joukkueurheiluun sitoutuminen asettaa omat vaatimuksensa. Samalla se voi tuudittaa ajatukseen, että seura, valmentaja tai muu ”ammattilainen” hoitaa homman, ja kaikki vähänkään omaehtoinen toiminta unohtuu. Ihmisten luonne on erilainen, ja siinä missä toinen kaipaa jatkuvasti sparraajaa selkänsä taakse, nauttii toinen vapaudesta päättää aivan itse, vaikka päivä kerrallaan, mitä lajia ja millä teholla kulloinkin harrastaa. Tärkeintä, että saa tempaistua itsensä liikkeelle.

Hattulassa pääsi vielä tammikuussakin jopa golfaamaan. Kelit olisivat mahdollistaneet ajanviettämisen myös Hattula Golfin uudella rangella, jos se suunnitelmien mukaan olisi valmistunut. Toisaalla verkkolehdessä pyrimme kuvailemaan, miksi näin ei ole päässyt tapahtumaan, vaikka yrittäjän investointihalukkuutta aikanaan laajasti kiiteltiin. Jos ei Suomen karu talvi vielä yrittäjän ”pikkupojan intoa” nujerrakaan, niin turhalta kuulostava pompottelu sen kyllä tekee. Kunnasta puuttuu nyt kyky, halu tai molempia hahmottaa kokonaisuuksia ja onnistuneiden elinkeinohankkeiden tärkeyttä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.