Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 8 m/s ENE
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Terveysyritys työllistää nyt juristeja

Hattulaan-lehden teossa alkoi neljäs vuosikerta. Runsaat kaksi vuotta lehden ruorissa ovat taas muistuttaneet, että Hattulassa sattuu ja tapahtuu tarvittaessa nopeasti sekä paljon. Mennään kuitenkin ensin pitkiin kehityskaariin.

Suomi elää 100-juhlavuottaan ja Panssariprikaati omaa 75-juhlavuottaan. Vuosi on täynnä toimintaa ja prikaati sekä kunta ovat lähteneet rohkeasti mukaan toteuttamaan helmikuussa avattavaa näyttelytilaa K-Supermarketin kiinteistöllä.

Tämä projekti  on kuin piste i:n päälle Supermarketin kauppiaan vaihtuessa nyt kevään aikana. Kunnanjohtaja Lauri Inna puolestaan on loppusuoralla Salon johtajahaussa ja lisäksi Hattula saa tänä vuonna uuden kirkkoherran ja kappalaisen.

Juteinikeskuksen hyödyntäminen tapahtumien näyttämönä toivottavasti kehittyy edelleen tänä vuonna. Tankkikatostöiden alkaminen Panssarimuseolla on myös hieno asia ja helmikuun 25. päivänä museolla vietetään uutta talvitapahtumaa.

Joulukuussa tehtiin päätös Pihlajalinnan valinnasta terveydenhuollon yhteisyrityksen kumppaniksi. Päätöksen turvin ei vielä päästä työllistämään rakentajia vaan toistaiseksi vain juristeja. Kunnassa ollaan juuri utsimani tuoreen infon perusteella parhaillaan laatimassa vastinetta valitukselle, jonka kilpailutuksessa toiseksi jäänyt tarjoaja on tehnyt markkinaoikeuteen.

Jotain hyvää silti tässäkin asiassa. Markkinaoikeuden sivuilta selviää, että oikeuteen saapui  vuonna 2016 yhteensä 785 asiaa ja ratkaisuja tehtiin 735. Vireillä vuoden lopussa oli 488 asiaa, mikä vastaa hieman yli puolen vuoden aikana tehtävää työmäärää. Oikeus kertoo keskimääräiseksi käsittelyajaksi vähän yli 6 kuukautta. ”Markkinaoikeuden työtilanne on siten tasapainoinen ja asiat ratkaistaan keskimäärin kohtuullisessa ajassa”.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.