Tiistai 21.03.2023
Nimipäivät: Pentti
Hämeenlinna
Selkeää
-2°C
Tuuli: 3 m/s NW
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Turvallisuuden konkretiaa

Hattulassa päästiin kesäkuun lopulla kokemaan, mitä turvallisuus konkreettisesti voi Suomessa vuonna 2017 olla. Vielä tulevan torstain lehdessä kuvakoosteena näyttäytyvä kokonaisturvallisuuspäivä esitteli yhden maamme merkittävimmän prikaatin, muiden turvallisuusviranomaisten ja vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen toimintaa.

Turvallisuuden todetaan usein olevan lähinnä tunne. Pelkästään uutisia seuraamalla turvallisuudentunne voi näinä aikoina järkkyä. Kotimaankin suurissa yleisötapahtumissa, kuten Hämeenlinnassa heinäkuun alussa järjestetyssä Guns N´ Rosesin konsertissa, turvallisuusjärjestelyjä muokataan niin, että yleisimmät maailmalla käytössä olevat terrori-iskutavat kyetään eliminoimaan. Tänä vuonna Kantolan tapahtumapuiston yläpuolinen ilmaliikenne oli kielletty ja fyysisiä esteitä oli kaduilla edellisvuosien jättikonsertteja enemmän.

Etelänloma vei tänä kesänä Sisiliaan. Lentokentällä tervehtivät metsäpalojen käryt ja uutis- sekä ajankohtaisohjelmien pääaiheita olivat hallitsematon ihmisvyöry Afrikasta Välimeren Euroopan puoleisiin maihin ja sen poikima rikollisuus sekä levottomuudet Etelä-Euroopassa. Maailma on niin jakautunut, että kiitos työnsä osaavien ja ahkerien sisilialaisten, me saimme viettää lomaviikkomme miettien oikeita pääruokavalintoja ja aktiviteetteja.

Suomi on turvallinen maa, vaikka täälläkään ei enää olla lintukodossa. Sitäkin paremmalla syyllä oli hienoa kuulla Panssaridivisioonan juhlassa, kuinka kansanedustaja Mika Kari juhlapuheessaan totesi, että Panssariprikaati tulee säilyttämään keskeisen asemansa Suomen maanpuolustuksessa Maavoimien moderneimpana ja iskukykyisimpänä joukko-osastona.

Nuku rauhassa, vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä sekä kokonaisturvallisuutta esittelevä Suomi 100 -juhlahanke, raamitti myös Hattulan kokonaisturvallisuustapahtumaa. Nuku rauhassa -hankkeeseen on sitoutunut myös monia yrityksiä. Hattulassa nähtiin ja nähdään varmasti myös tulevaisuudessa, että maanpuolustus ja sisäinen turvallisuus ovat asioita, joiden varjelemiseen niin yksittäisen kansalaisen kuin järjestön tai yrityksenkin on luontevaa sitoutua.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.