Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 8 m/s ENE
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Vähän puhetta, paljon villoja

Tavoitteeseen sovitettu määrätietoinen ja aikataulutettu tekeminen jonka lopputuloksena on konkreettinen tuote, on paras työtyytyväisyyden ja hyvän työskentelyilmapiirin tae.

Jotenkin näin kirjasin kerran ylös ja onnekseni tähtään nytkin – toki monet liikkuvat tekijät huomioiden – omaan rauhalliseen tahtiini kohti helmikuun lehteä.

Miksi Hattulassa on ollut hyvä yrittää viimeksi kuluneet 2,5 vuotta? Yksi vastaus on käynyt selväksi tehdessäni ensimmäiset kuntavaaliennakot.

Hattulassa on saatu ja jouduttu viime vuosina paikoin jopa nopeutetussa aikataulussa tekemään kunnan suurin investointi ja paljon muuta uuteen tähtäävää. Kärkipäättäjiä on samaan aikaan virkamieshallinnossa vaihtunut.

Luottamuspäättäjinä vaikuttaa olleen ihmisiä joita tämä ei ole negatiivisessa mielessä pillastuttanut sooloiluun tai selkäänpuukotuksiin vaan yhdistänyt.

Valtuustossa on toki välillä päästetty höyryjä ulos jopa railakkaasti ja kohonnein äänitasoin mutta silti avoimesti. Suoranaiseen mukilointiin ei kuitenkaan ole lähdetty. Vähän puhetta ja paljon villoja, voisi suhteuttaa.

Konkreettinen tulos on varmasti osaltaan motivoinut ja nyt vaalien kynnyksellä likasankojen tyhjentäjät ovat vähissä.

Valtuuston väripaletin muotoutuminen on Hattulan kokoisessa kunnassa paljon kiinni puolueiden ehdokasasettelusta. Siksikin vaaleista on tulossa inhimilliset ja kiehtovat.

Valtuuston koko pysyy yhä samana joten uusillakin kasvoilla on realistinen sauma yltää päättäjäksi. Nähtäväksi jää, haluavatko äänestäjät  SOTEn kynnyksellä turvata vanhaan vai hakea radikaalisti uutta. Varma ei kukaan voi valtuustopaikastaan olla.

Kun on istunut samassa pöydässä nyt tietääkseen kaikkien vaaleihin lähtevien puolueiden edustajien kanssa, voi sanoa ettei puolueväkeä uuden kynnyksellä ainakaan pelota. Päätöksenteon muuttuva tulevaisuus tiedostetaan mutta ehdolle halukkaitakin on silti kelpo joukko.

En muista, onko itsenäisen Hattulan Suomi 100 -powerpointeilla yhtään kunnallishallintoa juhlistavaa fiestaa, mutta vaalipäivänä tai ennakkoon äänestäessään jokainen hattulalainen voi vahvistaa tätäkin traditiota.

Sitä ennen kannattaa kuitenkin määrätietoisesti aikatauluttaa itselleen mahdollisimman monta vaalimakkaran, hirvisopan ja pahvimukikahvin täyteistä valmistavaa harjoitusta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.