Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 8 m/s NE
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Valtiolta mannaa myös Hattulan kevytliikennöijille

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella rakennetaan normaalisti vuosittain ehkä vain yksi uusi kevyenliikenteen väylä. Tänä vuonna valtion lisärahoitus tiesi sitä, että hankkeita on viisi ja yksi niistä kaikeksi onneksi Hattulassa.

Uusi väylä on totta kai helpotus Lehijärven ja Armijärven maisemista lapsiaan koulutielle lähettäville, työmatkalaisille ja myös muille alueella pyöräileville tai jalan liikkuville. Näkyvyys nyt uuden väylän saavalla välillä on heikko eikä ohituskieltokaan aina estä nelipyöräisten kiirettä päästä toistensa ohi juuri kyseisellä välillä.

Muun muassa Panssarimuseon, Hattula Golfin, Mierolan Silta-Cafen, varuskunnan ja miksei myös Hämeen kahden epäillysti parhaimman pyöräliikkeen tai todistetusti parhaan K-Supermarketin likeisyys lisää liikennettä kulmilla.

Pyöräilyharrastus on kehittynyt myös seuratasolla Hattulassa erittäin vahvasti parina viime vuonna. Muutamalla Suomen mestaruudella ja käytännössä vuodessa tuplaantuneella jäsenmäärällä ei vielä saanut seuran nimeä julki kunnan parhaiden urheilijoiden palkitsemistilaisuudessa, mutta ehkä nämäkin käytännöt päivitetään jatkossa nykyaikaan.

Kevytväylä on joka tapauksessa merkittävä ja konkreettinen teko myös pyöräilyn eteen. Runsaan puolen miljoonan euron hintalapulla saadaan pitkälle tulevaisuuteen kantavaa turvallisuutta tiellä liikkumiseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.