Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
30°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Vilkas kevät lupaa vauhdikasta kesää

Vapun alla Hattulassa tapahtuu, sillä lehtemme ilmestyessä ensimmäistä kertaa keskiviikkona, on ohjelmassa Veteraanipäivän vietto. Torstaina 28.4. avataan Kuntokatsastus Kinnalantiellä ja illalla Lepaalla kokoonnutaan kyläiltaan.

Vappusimojen maistelun jälkeen katseet siirtyvät väistämättä kevään juhliin ja mikseipä jo alkukesästä vietettäviin Hattula-päiviinkin. Koronan peruttua monia tapahtumia parin viime vuoden aikana, on eri tapahtumille helppo povata nyt yllättävän suurta suosiota.

Kevättä värittää taas myös koulukeskustelu. Yläkoulun uudisrakennuksen käyttöönotto ja vanhan yhteiskoulun ongelmatilojen poistuminen käytöstä ensi syyslukukauden alussa muuttaa myös monien muiden kuin uudisrakennukseen muuttavien opiskelupaikkaa. Koululaisten huoltajien parissa on noussut myös protestimielialaa ja kunta saakin valmistautua vastaanottamaan adressin asian tiimoilta. Vt. kunnanjohtaja Pekka Järvi ennakoi, että koulukysymys on lähivuosien tärkeimpiä päätösasioita. Kun lapsimäärät vähenevät, joutuu kouluverkko väistämättä tarkasteluun.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.