Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
30°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Vuosi käyntiin yrittäjyydellä

Vuoden 2022 avaavassa Hattulaan-lehdessä ollaan vahvasti paikallisella yrityskentällä. Omilla kasvoillaan esiintyvät ja päivittäisessä työssä mukana olevat yrittäjät ovat tärkeä osa Hattulaa. Yrittäjätarinoissa kuuluu tahto puskea läpi koronan kaltaisten vaikeuksien ja halu uskoa parempaan tulevaisuuteen. Paikallisia palveluja käyttämällä pidetään konkreettisimmin yllä oman kunnan elinvoimaa.

Elinvoiman tulevat tekijät, lapset ja nuoret, nousevat puolestaan esiin Yhteisvastuukeräyksen 2022 yhteydessä. Helmikuun alussa alkava keräys haluaa nostaa esiin nuorten ahdingon ja yksinäisyyden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt. Hattulassa keräyksen paikallinen tuotto kohdennetaan Lasten ja nuorten keskuksen etsivän nuorisotyön Palveluoperaatio Saappaan toimintaan.

Hattulassa kyseltiin viime vuoden lopulla ihmisten käsitystä omasta osallisuudestaan. Hieman yli 200 vastauksen antamalla selkänojalla on päästy tulkitsemaan, että osallisuuden kokemus on hyvä. Signaali on tärkeä, sillä halu tehdä töitä oman lähimmän elinympäristönsä eteen varmasti korostuu vielä tulevina vuosina, kun kunnan omaan päätösvaltaan jäävät asiat vähenevät. Saatiinhan nyt valittua aluevaltuusto hyvinvointialueelle, jossa jatkossa päätetään, missä lääkäri mutikainen milloinkin istuu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.