Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Juha Reinikainen

Hattulaan-lehden päätoimittaja, media-alan yrittäjä ja urheiluaktiivi.

Yrittäjän Päivä on joka päivä

Syyskuun 5. päivänä vietettävä Yrittäjän Päivä on hyvä muistutus yrittäjyyden merkityksestä yhteiskunnalle. Merkittävä osa uusista työpaikoista syntyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, jotka vieläpä maksavat veronsa kotimaahan ja kotikuntaan.

Elokuun Hattulaan-lehden sivuilta löytyy kiinnostavia yrittäjätarinoita paikallisista tekijöistä. Yrittäjä ja yritys ei elä juhlapuheilla, se kannattaa muistaa erityisesti omia ostopäätöksiä tehdessä. Syö pizzasi paikallisessa, osta liikuntavälineesi kotikunnasta ja käytä paikallista asiantuntijaa, niin elät itsekin paremmin voivassa kunnassa. Yrittäjän Päivän pitäisi olla korviemme välissä joka päivä sillä yrittäjyys on paikallisen hyvinvoinnin edellytys.

Yrittäjien etua ajetaan monesti näyttävin kokkapuhein ja vanhalla ”edunvalvontamentaliteetilla” jossa vain oma asia on merkityksellinen. Ammatinharjoittajien, mikroyrittäjien tai pienyrittäjien parissa omaa työtä tehdessäni harvoin törmää tällaiseen uhoon.

Ja vaikka yrittäjävetoinen lehti voikin muistuttaa viranhaltijoita siitä, että jokainen heidänkin päätöksensä vaikuttaa tavalla tai toisella paikalliseen yrittäjyyteen, yrittäjävastaisuutta en ole kohdannut Hämeessä. Sotakirveet kannattaa säästää siihen, että niitä todella tarvitaan eikä huitoa summamutikassa.

Hattulassa on erinomainen 4H:n, lukion ja Hattulan yrittäjien yhteinen Oma Firma -perinne, joka paitsi antaa käytännön eväitä yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille, myös muokkaa mielialoja yritysmyönteisimmiksi paremmin kuin jankkaava propaganda.

Hyvää yrittäjähenkeä oli aistittavissa myös Hattulan Harrasteriehassa, jossa sain sekä kunnian olla pyöräily- ja triathlonseuran osastolla että jutuntekijänä. Totta kai vierailimme myös MLL:n kirppiksellä, josta mukaan tarttui yrittäjähenkisesti 1 euron hintainen dinosaurus. Liikevaihtoa sekin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.