Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
18°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Hattula myötätuulessa

Parolan lukio menestyy

Viime lauantaina oli maakuntalehteä lukiessa mennä aamukahvit paidalle, kun etusivulla oli kissan kokoisin kirjaimin PAROLAN LUKIO PARHAIDEN JOUKOSSA. Tarinassa on vain osa totta, koska haja-asutusalueelle lehti tulee siten, että aamukahvit on ehditty jo juoda. Totta on sen sijaan se, että Parolan lukio sijoittui keväällä 2021 valtakunnallisessa lukiovertailussa 347 lukion joukossa sijalle 14!

Erityisen hyvin tuoreet Parolan lukion ylioppilaat menestyivät englannin, ruotsin ja pitkän matematiikan arvosanoissa. Kyseessä on loistava saavutus, mutta ei poikkeuksellinen. Jo useamman vuoden ajan Parola on menestynyt hyvin näissä vertailuissa. Tämän vuoksi on hyvä hieman ”raaputtaa tuloksia pintaa syvemmältä”.

Pintaa syvemmälle

Vaikka Parolan lukio ei virallisesti enää kuulu Hattulan kunnan organisaatioon, niin lukion nuoret ovat kuitenkin kunnan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ”tuotteita”. Mistä siis johtuu hattulalaisten ylioppilaiden hyvä menestys?

Lukion tiloiksi ostettuun Katariinankulmaan oli heinäkuussa 2020 vasta pultattu uusien toimijoiden logot. Rehtori Reijo Järvinen kävi tutustumassa vielä viimeistelyä vailla oleviin sisätiloihin. Sittemmin talon seinien sisällä on onnistuttu tekemään laadukasta opetustyötä.

Hattulassa on luotu yhtenäinen ja laadukas koulupolku kaikille lapsille ja nuorille, joka alkaa varhaiskasvatuksesta ja saattaa perusopetuksen kautta nuoret toisen asteen opintoihin. Hattulassa varhaiskasvatus ja perusopetus ovat yhden johdon alaisuudessa ja siten erilaiset rajapinnat ovat matalia. Myös yhteistyö nuorisotoimen kanssa on saumatonta, joka tukee nuorten kasvamista.

Hattulan alakouluissa on yhtenevä opetussuunnitelma, joka luo yläkouluvaiheeseen hyvät toimintaedellytykset.

Kunnia heille, joille se kuuluu

Ylioppilaskirjoitusten erinomaisten tulosten perusta luodaan varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa jo kauan ennen varsinaisia kirjoituksia. Ylioppilaat ja muut toisen asteen koulutuksen päättävät ovat tuloksia julkaistaessa oikeutetusti pääosassa, mutta ei pidä unohtaa niitä satoja Hattulan kunnan työntekijöitä, jotka tämänkin kevään menestyksen ovat vuosien saatossa mahdollistaneet. He ovat opettajia, lastenhoitajia, laitosavustajia, erityiskasvattajia, tukipalveluiden henkilöitä ja monia muita suurella sydämellä töitä tekeviä ihmisiä.

KIITOS KAIKILLE!

Hattulassa 7.6.2021, 

Pekka Järvi

Vs. kunnanjohtaja

1 kommentti

  1. Hane:

    Hienoa, että paikallislehdet ovat huomioineet Parolan lukion erinomaisen sijoittumisen, YLE Kanta-Häme on vaiennut tuttuun tyyliinsä tästä Hattulaa koskevasta positiivisesta uutisesta kai siksi, että se on vaikea uutisoida negatiivisesti.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.