Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Hattula tekee itsemurhaa kuoleman pelossa

Hattulan entinen valtuutettu Miia Antin (kok.) kirjoitti 12.2. Hämeen Sanomien mielipidepalstalla, että kuntaliitos toisi Hattulassa vaadittuja säästöjä. Kyseessä on todellinen virtahepo valtuustosalissa. Kaikki tietävät totuuden, mutta kukaan ei siitä puhu.

Vuoden 2012 kuntavaalien alla lähes kaikki hattulalaiset ehdokkaat puoluekantaan katsomatta julistivat, että kunnan itsenäisyys takaa lähipalvelut. Kuntalaisia peloteltiin järjestelmällisesti, että mikäli itsenäisyys menetetään, Hattulasta katoavat terveysasema, lukio ja kyläkoulut.

Kuntastrategian tärkeimmäksi kärjeksi nostettiin itsenäisyys, jopa ohi ja yli lähipalvelujen, joista on kannettu suurta huolta.

Käytännössä tällainen strategia on nähtävästi tarkoittanut sitä, että kyläkoulujen ja lukion lakkautuspäätökset on haluttu tehdä korkeimman omakätisesti. Oma hallinto ei ole ollut se Antinin mainitsema työkalu, vaan päämäärä. Edes Koulutuskuntayhtymä Tavastia ei ole tiettävästi laittanut painetta Parolan lukion lakkauttamiseksi, vaan käsillä oleva ongelma on täysin omaa tuotantoa.

Ongelma on kuitenkin hoidettavissa pois päiväjärjestyksestä myös itsenäisenä kuntana. Maltillinen korotus kunnallisveroprosenttiin ei ole mikään katastrofi, mutta palveluiden alasajo oman käden kautta on tragedia.

Kimmo Kautio

Varavaltuutettu, kansanedustajaehdokas, Seitsemän tähden liike, Hattula

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.