Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Pilvistä
12°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Hattulan menestystä rakentamassa

Tuoreiden tietojen mukaan Hattulassa perustettiin alkuvuoden aikana suhteessa eniten uusia yrityksiä koko maakunnassa. Tästä iso kiitos kuuluu Hämeen uusyrityskeskukselle, jonka kanssa Hattulan kunta uusi hiljattain sopimuksensa. Uusyrityskeskus on tuottanut kunnalle alkavien yritysten neuvontapalveluita erittäin kustannustehokkaasti jo vuosien ajan.

Uusyrityskeskus ei toki ole ainut kanava, jota kautta yrittäjä tai yrittäjäksi aikova voi saada tukea, opastusta tai vaikkapa sparrausta. ProAgrian hallinnoima HYMY II –hanke tarjoaa kahdeksan tunnin edestä maksutonta apua yritysten erilaisiin tarpeisiin.

Parhaillaan Hattulassa viritellään esimerkiksi matkailun yritysryhmähanketta, jonka tavoitteena on yhdistää paikallisia matkailualan toimijoita, tuoda palveluita paremmin näkyville ja tehdä ostaminen entistä helpommaksi. Tämän tyyppisiä hankkeita Hattulassa olisi varaa käynnistää huomattavasti aktiivisemminkin.

Mitä se vaatii? Aktiivisia, kokeilunhaluisia yrittäjiä. Kunta kokoaa mielellään toimijoita yhteen ja järjestää esimerkiksi koulutusta, mutta ilman yritysten aktiivisuutta työ jää puolitiehen, koska kunta ei voi tehdä tuotteita tai myyntiä yritysten puolesta.

Yrittäjän arki on todella kiireistä ja tehtävää on laidasta laitaan. Sana ”hanke” voi myös nostattaa niskavillat pystyyn. Syytä pelkoon ei kuitenkaan ole. Mikäli Hämeen uusyrityskeskuksen tai HYMY:n palvelut eivät ole tuttuja, rohkaisen lämpimästi tutustumaan.

Palvelu on asiantuntevaa, ystävällistä eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Kanssasi kuljetaan kädestä pitäen. Kun ilmaista apua on tarjolla, se kannattaa hyödyntää, mikäli tarvetta on.

Hattulan menestys rakentuu kovasta elinkeinopolitiikasta sekä pehmeästä elinvoimapolitiikasta. Yritysneuvonta on osa kovaa elinkeinopolitiikkaa ja Hattulassa se on järjestetty tällä hetkellä hyvin, ilman elinkeinoasiamiestä. Yksi henkilö ei voi tuntea sitä, mitä esimerkiksi uusyrityskeskuksen yli 200 asiantuntijan verkosto osaa. Viime vuonna uusyrityskeskuksella oli yli sata hattulalaista asiakasta.

Kunnan menestys rakentuu mitä suurimmassa määrin myös pehmeästä elinvoimapolitiikasta eli esimerkiksi kylien elinvoimaisuudesta, tapahtumista, seudullisesta yhteistyöstä ja hyvästä paikallishengestä.

Yhdistyskentän ja kylien tarpeita kartoitamme parhaillaan yhdistyshankkeessa, jonka raporttia odotellaan ensi kevään aikana. Hanke toivottavasti antaa meille entistä parempia eväitä huolehtia arvokkaasta yhdistyskentästämme sekä sparrata kylien toimintaa.

Launo Haapamäki

Yhteyspäällikkö

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.