Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 8 m/s NE
 
Avatar photo

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Kari Ventola: Puhe Hattulan valtuustossa 7.10.2020

Hattulan kokoomuksen valtuustoryhmä on erottanut minut. Syyksi on mainittu valtuustoryhmää ja toimintaa vahingoittava menettely. Olen käyttänyt kuntalaisena minulle kuuluvaa oikeutta ja osallistunut kahden kunnallisvalituksen tekoon. Mielestämme päätöksiä tehtäessä on rikottu Kunta- ja Hallintolakeja, Hattulan kunnan hallintosääntöä sekä hyvää hallintotapaa.

Ryhmä ei hyväksynyt laillisuuden vaatimista. Ilmeisesti he sitten hyväksyvät laittomuudet. Minulle laillisuus ja oikeudenmukaisuus ovat tärkeitä arvoja.

Kokoomuksessa sain Hattulan luottamustehtäviä jaettaessa kuudenneksi suurimmalla äänimäärällä vain varajäsenen paikan. Ryhmän sisäpiiri ei kunnioittanut äänestäjien tahtoa. Olen päättänyt perustaa yhden henkilön valtuustoryhmän.

Tiedämme kaikki, että kunnat ovat suurien, vaativien haasteiden edessä. Olen valmis yhteistyöhön kaikkien valtuustoryhmien kanssa, jotka haluavat, että Hattula jatkaa itsenäisenä, elinvoimaisena kuntana ja tuottaa laadukkaita palveluita kuntalaisille.

Lähes 30 vuoden kokemukseni kunnallispolitiikasta on hattulalaisten käytössä. Työelämässä toimin suomalaisen pörssiyhtiön liiketoimintaryhmän vetäjänä. Lisäksi kehitin konsulttina PK-yrityksiä ja liiketoiminta-aloja. Tätä osaamistani voidaan nyt hyödyntää myös Hattulan kehittämisessä.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa päätösten tekeminen on haastavaa. Päätösten on luonnollisesti tuettava valtuuston hyväksymien päämäärien saavuttamista, mutta samalla ratkaisujen on oltava myös helposti sopeutettavissa, jos toimintaympäristö muuttuu merkittävästi. Talousvaikutuksia ei myöskään pidä unohtaa.

Haluan osaltani muuttaa poliittista kulttuuria vuorovaikutteiseen suuntaan, jotta valtuutettujen monipuolinen osaaminen saadaan kotikuntamme hyödyksi. Meiltä päättäjiltä vaaditaan nyt rohkeutta tehdä aivan uudenlaisia ratkaisuja ja katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Käännetään yhdessä Hattula kasvuun.

Olen myös huolestunut Hattulan henkilöstön voinnista. Sairauspoissaolot ovat kasvaneet merkittävästi. Henkilöitä irtisanoutuu. Työsuojeluilmoitukset kertovat huonosta työilmapiiristä. On selvää, että tässä tilanteessa henkilöstön osaaminen ja työpanos ei hyödytä kuntalaisia sillä tavalla, kuin pitäisi.

Oma valtuustoryhmä tarjoaa uuden, paremman mahdollisuuden kokemukseni ja osaamiseni kanavoimiseen Hattulan kehittämiseen. Kukaan ei enää painosta minua toimimaan vastoin vakaumustani tai kiellä esittämästä mielipidettäni, jos huomaan asioissa kehittämisen tarvetta.

Työni jatkuu perustamassani yhden henkilön Hattulan Hyväksi 2020 –valtuustoryhmässä.

Kari Ventola

Kunnanvaltuutettu, Hattula

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.