Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 1 m/s EEL
 

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

KATARIINA KOIVISTO: Alkusyksyn kuulumisia kunnasta

Alkusyksyn uutiset kuntakentältä ovat kertoneet karua viestiä kuntien taloudellisen tilanteen heikkenemisestä johtuen muun muassa verotulokertymien pienenemisestä. Myös Hattulassa alkuvuotta on sävyttänyt monenlaiset keskustelut talouden tasapainottamisesta.

Tätä haastavaa työtä toki jatkamme edelleen, mutta on meillä syytä myös tyytyväisyyteen. Alkuvuonna kunnan väkiluku on kääntynyt muutaman vuoden alamäen jälkeen hienoiseen kasvuun. Lisäksi Hattulassa perustettiin alkuvuoden aikana suhteessa eniten uusia yrityksiä koko maakunnassa. Tällaiset positiiviset uutiset luovat uskoa kunnan myönteiseen kehitykseen haasteista huolimatta.

Mukavan kokemuksen omaan vuoteeni ovat tuoneet myös vierailut hattulalaisilla kylillä. Johtoryhmä, vähän vaihtelevin kokoonpanoin, vieraili kesä–elokuussa seitsemällä kylällä ja tuloksena oli seitsemän hyvin erilaista kyläiltaa.

Lähdimme liikkeelle avoimella mielin vailla etukäteen suunniteltua ohjelmaa. Keskustelua syntyi kyläläisten lähtökohdista aina teiden kunnosta kylien aktiiviseen yhdistystoimintaan. Kierroksesta jäi varsin positiivinen mieli; meillä on upeita, aktiivisia kyliä ja niissä toimivia yhdistyksiä, innokkaita kyläaktiiveja ja paljon ideoita kunnan kehittämiseen myös keskustaajaman ulkopuolella.

Lämmin kiitos vielä kyläiltoihin osallistuneille aktiivisesta keskustelusta. Tästä on kehittämistyötä hyvä jatkaa.

Myönteisiä asioita on vireillä myös maankäytön puolella. Yhtenä osiona kunnan strategiassa on tavoite kehittää asuinympäristöä kestävästi ennakoimalla ja pitkäjänteisellä suunnittelulla. Tänä syksynä tavoite konkretisoituu kolmen kaavoitusprosessin myötä.

Asemakaavoja laaditaan ja uudistetaan Poransaaressa, Juteinin koulun alueella sekä Panssariportin teollisuusalueella. Etenkin Kalliolan kaava Juteinin koulun alueella on tärkeä kunnan palveluiden kehittämisen kannalta.

Valtuuston päätöksen mukaisesti pyritään nykyisen yläkoulun korvaavat tilat saamaan sijoitettua kokonaisuudessaan tälle alueelle. Panssariportin kaava taas tuo lisää niin yritystontteja kuin asuintonttejakin kolmostien läheisyyteen.

Isot investoinnit haastavat kunnan taloudellista tilannetta ja edellyttää meiltä tulevaisuudessakin tarkkaa talouden hoitoa. Meneillään olevat investointihankkeet kuitenkin turvaavat kunnan peruspalveluita vuosikymmeniksi eteenpäin.

Katariina Koivisto

Kunnanjohtaja

Hattulan kunta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.