Sunnuntai 14.04.2024
Nimipäivät: Taito

Tuuli:
 
Avatar photo

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Kriisiviestintä nykyistä avoimemmaksi kunnissa ja maakunnissa

Viime aikojen tapahtumat Suomessa, Euroopassa ja eri puolilla maailmaa ovat saaneet ihmiset pohtimaan aikaisempaa enemmän turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä asioita.

Sodat, terrori-iskut, uhkakuvat uusien vakavien virus-pandemioiden leviämisestä tai hallitsemattomasta siirtolaistulvasta maamme rajoilla lisäävät kansalaisissa epävarmuutta, huolta ja pelkoa.

Kuntien, maakuntien sekä valtion ja puolustusvoimien viranomaiset seuraavat tiiviisti globaalia turvallisuuskehitystä.

Olisikin tärkeää, että valmius-, varautumis- ja kriisiviestintä olisi kansalaisten suuntaan mahdollisimman avointa.

Esimerkiksi kuntien tulisi viestiä väestönsuoja- ja valmiusvarastotilanteesta sekä pelastautumissuunnitelmista eri skenaarioissa säännöllisemmin kuin tällä hetkellä.

Avoin kriisiviestintä tuo kansalaisille varmuutta siitä, että heidän turvallisuudestaan huolehditaan kaikissa tilanteissa. Samalla on kuitenkin hyvä muistuttaa myös ihmisten omasta vastuusta poikkeus- ja kriisitilanteisiin varautumisessa.

Viranomaisten avoin, selkeä ja säännöllinen viestintä luo turvallisuuden tunnetta sekä auttaa yhteiskuntaa ennakoimaan ja varautumaan yllättäviin tapahtumiin mahdollisimman hyvin.

Janakkalassa 18.11.2023 Kristillisdemokraattien Hämeen piirin syyskokouksen puolesta

Piia Aitto-oja, piirin puheenjohtaja

Hannele Saari, piirin varapuheenjohtaja

Marja Kaitainen, piirisihteeri

Vasemmalla Piia Aitto-oja ja oikealla Hannele Saari.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.