Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

KUNNAN KUULUMISIA: Monipuolista toimintaa

Hattulassa järjestettiin ensimmäiset Multigolfin Suomen Mestaruuskilpailut 12.–13.9.2020. Lauantaina kilpailtiin Parolassa ja sunnuntaina Lepaalla.

Tapahtuma sai runsaasti positiivista huomiota ja oli mainio esimerkki kunnan, seurojen, yhdistysten ja yritysten yhteistyöstä. Suuri kiitos kuuluu Hattulan liikuntatoimelle, joka jälleen osoitti innovatiivisuuden sekä henkilöstön oman innostuksen ja esimerkin merkityksen onnistuneelle tapahtumalle.

Ensimmäinen kilpailupäivä oli sateinen ja käytiin Juteinin koulun ympäristössä. Vaikka päivittäin ajaa ohitse, ei tule aina ajatelleeksi koulun ympäristöön rakennettujen vapaa-ajan toimintojen erinomaisuutta. Erilaiset pallokentät, kuntoilutelineet ja multigolf-rata muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Vastaavia on vaikea muualta löytää. Kannattaa tutustua.

Toinen kilpailupäivä Lepaalla oli aurinkoinen ja rata varsin haastava vesiesteineen. Lopulta mestarit saatiin selville ja näyttävät palkinnot jaettua parhaiten menestyneille.

Kilpailuviikonloppu todisti jälleen sen tosiasian, että Hattulassa on monipuoliset harrastuspuitteet, joista kannattaa nauttia. Ellet ole vielä multigolfia kokeillut, kannattaa se tehdä ennen lumien tuloa. Matalan kynnyksen harrastus, jos mikä. Välineitä saa lainata kirjastosta, mikä muuten sekin on valtakunnallisesti varsin edistyksellistä. Samalla voi valmistautua ensi vuonna Hattulassa järjestettäviin maailmanmestaruuskilpailuihin?

Poikkeuksellinen
aika jatkuu

Hattula selvisi pitkään ”korona-vapaana alueena”. Tästä on kiittäminen myös jokaista kuntalaista, koska viranomaisten ohjeita on noudatettu hyvin. Kuten kaikki ovat jo varmasti hyvin tietoisia, jouduttiin Pekolan koulussa siirtymään korona vuoksi etäopetukseen ainakin 29.9. saakka.

Kun tieto henkilön koronapositiivisesta tuloksesta saatiin, alkoi sivistystoimen ja perusturvan henkilöstöllä urakka, joka viikonlopun aikana saatiin tehtyä. Lukemattomat soitot ja yhteydenotot sekä tarkkaa harkintaa vaadittiin ennen kuin maanantaina 21.9. järjestelyt olivat valmiina. Sivistystoimen ja perusturvan henkilöstö osoitti korkeaa ammattitaitoa. Kiitos heille hyvin tehdystä työstä.

Korona-tilanne on valtakunnallisesti kehittynyt huonompaan suuntaan ja se heijastuu luonnollisesti myös Hattulaan. Parolan terveysasema on edelleen etulinjassa ja heidän taakkaansa on ollut jo useita kuukausia poikkeuksellisen korkea. Kuten edellisissä kuulumisissa kirjoitin, pitäisi meidän jokaisen ymmärtää, että tämä poikkeuksellinen aika vaikuttaa terveysaseman kykyyn tarjota kaikkia palveluita.

Yhteydenotot terveysasemalle ovat paljon suuremmat normaali aikoihin nähden ja se meidän kuntalaisten on hyvä muistaa. Hoitohenkilöstö tekee tauotta työtä, mutta kaikella on rajansa.
Siispä edelleen toivon kuntalaisilta kärsivällisyyttä, jos soittoon ei heti vastata tai vastasoittoa pitää odottaa.

Kunnan uusi organisaatio voimaan 1.10.

Pitkään valmisteltu ja lehdissäkin esitelty uusi organisaatio tulee voimaan 1.10. Samalla astuu voimaan myös uudistettu hallintosääntö. Muutos on aina haaste ja erityisesti tämä muutos on haaste kunnan hallinnolle. Toivon ja uskon, että kuntalaisten palveluissa ei kangertelua muutosvaiheessa esiinny. Me arvioimme muutosten toimivuutta ja tarvittaessa teemme lisämuutoksia. Tärkeintä on kuitenkin kuntalaisten tarvitsemien palveluiden saatavuus.

Hattulassa 22.9.2020,

Pekka Järvi

Vs kunnanjohtaja

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.