Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
18°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

KUNNAN KUULUMISIA: Uusi organisaatio

Hattulan kunnan uudet toimialajohtajat ovat kuntalaisten palveluksessa, kun uusi elinvoimajohtaja aloittaa 1.11.2020. Hyvinvointijohtaja ehtikin aloittaa jo lokakuun puolella. Työn perusjako on, että kolme johtajaa keskittyvät kunnan tulevaisuuden kannalta tärkeisiin asiakokonaisuuksiin varmistaen, että Hattula säilyy jatkossakin elinvoimaisena ja tarjoaa hyvät palvelut kuntalaisille. Kaksi alempaa laatikkoa eli palvelualueet keskittyvät hyvien palveluiden tuottamiseen kuntalaisille.

Useimmat asiat ovat Hattulassa hyvin eli palvelut ovat pääosin kunnossa, mutta niiden varmistaminen tulevina vuosina edellyttää hartiavoimin työtä. Meillä on kaksi suurta haastetta, joiden selättämiseksi on ponnisteltava:

1) kuntaan on saatava lisää asukkaita ja yrittäjiä

2) sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusnousu on hallittava.

Kun näissä onnistumme, meidän tulevaisuus on turvattu. Tämä edellyttää nykytilan ja tulevaisuuden rehellistä arviointia, uusien mahdollisuuksien ennakkoluulotonta etsimistä sekä rohkeutta tehdä päätöksiä.

Ilman päätöksiä on vaikea mennä eteenpäin ja päättäminen on vaikea laji. Päättäminen vaatii rohkeutta. Joku viisas on sanonut, että huonompikin päätös on parempi kuin liian myöhään tehty päätös. Jos juna meni jo, on parempi olla edes viimeisessä vaunussa kuin jäädä asemalle seisomaan. Hattulassa haluamme olla kuitenkin siellä ensimmäisessä vaunussa ja päättää ajoissa.

Päätöksien tekeminen on siis haastavaa ja niiden arvostelu on helppoa. Kritiikki on kuitenkin sallittua ja välttämätöntä, kun perusteet ovat kunnossa. On hyvä muistaa, että kaikkien ollessa aina samaa mieltä niin joku ei ajattele. Lauseeseen sisältyy paljon viisautta. Rakentava, perusteltu ja yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi annettu kritiikki on aina paikallaan. Niin se demokratia toimii.

Eräs henkilö sanoi; ”Yritä tehdä enemmän kuin vähimmäisvaatimus on”. Nöyränä olen saanut nähdä, että kunnassa on paljon työntekijöitä, jotka ylittävät ”normivaatimukset” jokaisena päivänä. Heidän kanssaan on hyvä viedä Hattulaa eteenpäin.

Näillä sanoilla lähdetään kohti ensi vuoden talousarviokokouksia. Tehdään asioita kunnan parhaaksi ja kuntalaisten etu muistaen. Kaikkiin päätöksiin ei jokainen hattulalainen tule olemaan tyytyväinen. Meidän on keskityttävä huomisen asioihin eilisten kysymysten sijasta. Keskustellaan rakentavasti, tehdään oma osuutemme niin hyvin kuin osaamme.

Hattulassa 27.10.2020,

Pekka Järvi

Vs kunnanjohtaja

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.