Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 
Avatar photo

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

LUKIJALTA: Suomen tulee olla kärkimaana puolustamassa omaa kilpailukykyä ja ostovoimaa

Suomessa on tehty viime vuosina useita päätöksiä, joissa maan etu ei ole ollut ensisijainen eikä edunvalvonnastaan ole huolehdittu. Ilmastoasioiden varjolla päätökset ovat johtaneet siihen, että kansalaisten ostovoima ja kilpailukyky ovat kadotettu. Jakeluvelvoitteet ja polttonesteiden verotus kiristävät ajoneuvoilla pakosti ja paljon liikkuvia ihmisiä sekä kuljetusalan yrittäjiä. Kustannukset pitävät hinnat korkeina.

Maaseutuyrittäjistä, alkutuottajista sekä metsänomistajista on tehty syntisiä paholaisia, joiden pitäisi astella ensimmäisinä EU:n marssijärjestyksessä ennallistamassa ja suojelemassa omistamaansa metsää, kun toisaalla sitä hakataan kaupungistumisen kiihdyttämisen, infran tai tuulimyllyjen alta hehtaareittain. Teiden kunto on heikko eikä huoltovarmuudesta ja omavaraisuuden ylläpitämisestä aidosti voida enää uskottavasti puhua.

Maatalouteen liittyvä yrittäjyys keskittyy ja pienet tilat lopettavat kannattamattomana, kun byrokratiaa lisätään ja kustannukset karkaavat. Kauppojen keskittyminen on haaste ruuan hinnalle, jossa alkutuottaja ja ketjujen ulkopuolella olevat pienyrittäjät jäävät ihmettelemään omaa mahdotonta toimeentulon osuuttaan.

Taustalla on himokas ja liian kunnianhimoinen ilmastopolitiikka. On aika kääntää katseet kotimaahan sekä sen tiukkaan edunvalvontaa. Emme tarvitse EU:n ohjausta ja sen pakotteita metsäpolitiikkaan tai mahdottomiin energiaremontteihin. Maassa tehdään paljon ympäristöä huomioivia tekoja ja ilmastopolitiikkaa. Olemme yksi maailman hiilinieluista.

Aloitetaan Suomen eheyttäminen muuttamalla asennoituminen, keskusteluilmapiiri Suomea kunnioittavaksi ja priorisoidaan toimenpiteet suomalaisten eduksi. Kansalle on palautettava usko arjen turvalliseen ja luotettavaan päätöksentekoympäristöön, yrittämiseen, elämiseen ja toimeentuloon!

Mira Nieminen

Rikoskomisario, HTM

Eduskuntavaaliehdokas, ps

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.