Keskiviikko 07.06.2023
Nimipäivät: Suvi, Roope, Robert
Hämeenlinna
Selkeää
8°C
Tuuli: 3 m/s WNW
 
Avatar photo

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Nyt ryhtiä ja asiallisuutta peliin!

Hattulan Yrittäjät ry on vuosia yrittänyt kehittää ja rakentaa elinkeinopolitiikkaa ja yrittäjyyttä yhdessä Hattulan kunnan kanssa. Nykytilanteessa Hattulan yrittäjät ry esittää vakavan huolensa kunnan elinkeinopolitiikan ja päätöksenteon ilmapiiristä ja julkisuuskuvasta.

Tämänhetkinen tilanne ei tue Hattulan elinvoiman kehittymistä. Tilanne saattaa aiheuttaa tulevaisuudessa kauaskantoisia lisääntyviä ongelmia mm. työvoiman saatavuudessa ja nykyisen yrityskannan säilymisessä kunnassa sekä uusien yritysten sijoittumisessa.

Kuluneen kevään aikana Suomessa toteutettiin mittava kuntabarometrikysely. Siinä paikalliset yrittäjät antoivat palautetta ja arvioivat oman kuntansa toimintaa. Elinkeinopolitiikan yleisarvosana Suomessa (kaikki kunnat ja kaikkien yrittäjien vastaukset) oli 2,97. Vastaava keskiarvo Kanta-Hämeessä oli 2,76. Hattulan tulos oli koko maakunnan heikoin. Maakunnan toiseksi heikoin tulos oli Tammelassa, mutta selvästi korkeammalla tuloksella.

Jatkuvat julkisuudessakin käsiteltävät kunnan sisäiset ristiriidat näkyvät yrittäjien arvioinneissa. Edellä mainittujen kohtien lisäksi kriittiset arvioinnit ovat kohdistuneet kilpailukyvylle tärkeissä teknisen, ja rakennuspuolen lupa- ja kaavoitusasioissa. Hattulan yrittäjiltä sekä kuntalaisilta on tullut runsaasti palautetta teknisen- ja rakennuspuolen kohtuuttomiksi venyneistä käsittelyajoista sekä välinpitämättömyydestä liittyen yhteydenpitoon ja asiakaspalveluun (esim. puhelinpalvelut).

Hattulan Yrittäjien hallitus esittää vakavan huolensa myös Hattulan kunnallishallinnon osaamiseen. Yrittäjäjärjestö hämmästelee julkisuudessa esiin nostettuja, päätöksentekoon liittyviä, väitettyjä virheitä. Hallitus esittää kysymykset: mitkä ovatkaan kunnanhallinnon tehtävät ja mikä on osaamisen taso?

Järjestö ihmettelee miksi nämä julkisuudessa esiin tulleet ristiriidat eivät tule esiin kokouksen aikana, vaan asiat viedään suoraan hallinto-oikeuteen. Näin ollen asioiden käsittely ja toimeenpano viivästyvät tarpeettomasti. Onko virkamiesten ja kokouskäytäntöjen osaaminen riittävällä tasolla?

Hattulan Yrittäjät ry:n hallitus toivoo pikaista ryhtiliikettä ja asiallisuutta päätöksentekoon sekä panostusta Hattulan kunnan elinkeinopolitiikkaan!

Hattulan Yrittäjät ry hallitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.