Tiistai 11.08.2020
Nimipäivät: Sanna, Susanna, Sanni, Susanne
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
15°C
Tuuli: 3 m/s IPI
 
lukijalta-blogi

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Odotuksen aikaan

Elämme ilon, rauhan ja odotuksen aikaa. Odotamme oikeaa talvea, lunta ja pakkasta. Iloitsemme alkaneesta uudesta kirkkovuodesta ja odotamme Jeesuksen, Rauhanruhtinaan, syntymän suurta ilojuhlaa – Joulua. Adventin aika huokuu rauhan sanomaa.

Näin vuoden loppupuolella on päättäjillä ollut kiireiset ajat, kun on viimeistelty tulevan vuoden talousarvioita ja käyty tärkeät arvokeskustelut siitä, mihin yhteiset varata tulisi kohdentaa.

Kaikille tekisi mieli antaa edes vähän enemmän rahaa. Hyviä ja tarpeellisia kohteita on paljon. Ei ole kivaa sanoa, että tähän en soisi rahaa, enkä tähän jne. Todellisuus on kuitenkin se, etteivät rahat riitä kaikkeen. Näin taitaa olla lähes jokaisen omassa taloudessa.

Valintoja täytyy tehdä ja odottaa parempaa tulevaisuutta. Itse odotan erityisesti, että saataisiin lisää kuntalaisia tähän maan parhaimpaan asuinkuntaan. Hattulassa on nimittäin hyvä asua ja elää. Ensin pitää toki markkinoida mainioita palveluitamme, sijaintiamme ja erityisesti upeita tonttejamme Kotirinteessä, Kanungissa ja Lepaalla.

Yksi merkittävä valinta, joka tehtiin demokraattisesti tänä syksynä oli se, että kunnallisveroa ei korotettu tulevalle vuodelle. Mihin ihmeeseen se käytännössä tulee vaikuttamaan?

Pelkään pahoin, että lautakunnat joutuvat viranhaltijoiden esityksistä tekemään aika ikäviä päätöksiä. Ehkäpä leikataan suunnitelluista katujen ja leikkipuistojen kunnostuksista, tarpeellisista uusista rekrytoinneista vai päätetäänkö, että ensi kesänä ei kunta tarjoakaan niin montaa kesätyöpaikkaa nuorille, kuin aikaisemmin?

Säästetään juuri niistä asioista, joista juuri yksittäinen kuntalainen hyötyisi. Odotan ja toivon siis hyviä päätöksiä säästökohteista. Sellaisia, jotka eivät kaikki kohdistu kuntalaisten hyvinvointiin, lapsiin ja nuoriin.

Kaikesta huolimatta olen positiivisin ja odottavaisin mielin. Uskon hyvään tulevaisuuteen ja siihen, että kunta kehittyy ja uudistuu. Mutta juuri nyt odotan Joulua, hiljentymistä yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Saamme yhdessä viettää Vapahtajamme riemullista syntymäjuhlaa.

Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta Sinulle!

Nina Aitola

Kunnanvaltuutettu, kansanedustajaehdokas (KD)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.