Torstai 13.06.2024
Nimipäivät: Raili, Raila

Tuuli:
 
Avatar photo

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Parolan kiertoliittymä

Viime aikoina on keskusteltu Parolan kiertoliittymästä ja siihen liittyvistä selvityksistä.

Ulkopuoliselle saattaa muodostua käsitys, että kunta on teettänyt kaksi samanlaista selvitystä viiden (5) vuoden välein. Tämä käsitys on väärä.

Vuonna 2017 tehtiin selvitys, joka arvioi liittymän sijoittumismahdollisuuksia sekä rakennuskustannuksia. Tällöin asia ei edennyt selvitystä pidemmälle.

Asia nousi uudelleen esille, kun syksyllä 2021 valtuusto päätti varata talousarvioon 2022 määrärahan kiertoliittymän rakentamista varten.

Kun määräraha on varattu ja talousarvio hyväksytty, rakentaminen kilpailutetaan ja se vaatii rakennussuunnitelman.

Tämän vuoksi kunta teetti kiertoliittymästä rakennussuunnitelman, jossa vuoden 2017 selvitys oli suunnittelun lähtökohta.

Kyseessä on normaali menettelytapa, koska ilman rakennussuunnitelmaa ei kilpailutusta voi huolellisesti tehdä.

Vuoden 2017 ja 2022 suunnitelmat päättyivät suurin piirtein samaan kustannusarvioon, joka lisää kustannusarvion luotettavuutta.

Julkisissakin hankkeissa on hyvä tietää kustannukset etukäteen ja pysyä niissä. Tästä meillä on Hattulassa hyvä esimerkki, kun uusi yläkoulu pysyi erinomaisesti kustannusarviossa.

Miten tästä eteenpäin? Mikäli kunnanvaltuusto hyväksyy vuoden 2023 talousarvioon määrärahan Kinnalantien ja Hattulantien risteyksen turvallisuuden parantamiseksi, kunta kilpailuttaa hankkeen vuoden 2022 suunnitelman perusteella.

Hattulassa 3.11.2022,

Pekka Järvi

Vt. kunnanjohtaja

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.