Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

RIITTA-LIISA JOUTSENLAHTI: Hyvä kunta on yhdessä tekemistä, vuorovaikutusta, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta

Sisäilmaongelmat, talouden tasapainottaminen, YT-neuvottelut, opetus- ja hoitoresurssit, asukasmäärän lasku, veroprosentin korotus… mainitakseni vain muutamia sanoja viime aikaisista keskusteluista ja huolta nostattavista uutisista Hattulassa. Monet näistä ovat osa isompia asioita, valtakunnallisia asioita.

Asuin aikaisemmin pääkaupunkiseudulla, asukasluvultaan suurin piirtein yhtä suurella paikkakunnalla. Kyseinen kaupunki on kuuluisa alhaisesta veroprosentistaan ja hyvätuloisista asukkaistaan. Kuinka ollakaan, ihan samanlaisia sanoja ja huolia oli sielläkin paikkakuntalaisten keskusteluissa.

Tuntui kuitenkin siltä, että siellä haluttiin pitää yllä imagoa menestyvästä, hyvin toimivasta kaupungista, jossa kuntalaiset ovat aina onnellisia. Julkisesti ei suostuttu edes myöntämään, että päiväkodeissa lasten päistä löytyi täitä tai että kouluissa tapahtui kiusaamista.

Mikä sitten on parempi, vaieta ongelmista vai myöntää ne? Itse kannatan myöntämistä ja avoimuutta asioiden hoidossa ja keskusteluissa. Vaikeneminen ei ole kultaa hankalia asioita käsitellessä.

Mitä tulee niihin keskusteluihin, niin olisi hyvä saada mukaan hyviäkin asioita, mitkä tuottavat iloa ja ehkäpä hetkellistä tyytyväisyyden tunnetta. Tavallaan jokainen kuntalainenkin tekemisillään ja sanomisillaan vaikuttaa Hattulan imagoon.

Hattulan kunta on viime aikoina julkaissut viime aikoina toteutettuja esittelyvideoita liikunnan harrastamisesta Hattulassa. Voisiko näitä upeita videoita saada myös muultakin hyvinvointia tuottavilta elämänalueilta kuten vaikkapa taiteen ja muun kulttuurin harrastusmahdollisuuksista?

Nykyisestä hallitusohjelmasta löytyy lause ”hyvä yhteiskunta on yhdessä tekemistä, vuorovaikutusta, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta”. Lause mainitaan kohdassa 3.7.1. Kulttuuri, nuoriso ja liikunta-asiat, mutta miellän tuon lauseen hyväksi ohjeeksi ihan mihin vain kuntaan ja kuntalaisiin liittyvien asioiden käsittelyyn. Yhdessä on parempi.

Riitta-Liisa Joutsenlahti (vihr., sit.)

Kunnanvaltuuston varajäsen, perusturvalautakunnan jäsen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.