Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

SARUSTO: “Lisää asukkaita kuntaan”

”Hämäläisiä on pidetty harkitsevaisina, luotettavina, hitaina, sitkeinä ja peräänantamattomina, sellaisina, jotka eivät aivan helposti ryhdy tekemään mitään mutta sen, minkä ryhtyvät tekemään, tekevät aina huolellisen sitkeästi loppuun asti”.

Siinä lainaus Wikipediasta ja koko ikäni Hämeessä asuneena voin allekirjoittaa tuon. Itse lisäisin vielä ”taloudellisuuden” jota jotkut sanovat nuukuudeksi. Kuvaava on myös erään hauholaisen tokaisu takavuosilta: ”Jos hosuu niin väsyy”.

Mitä tapahtuukaan Hämeessä, kun jonkin hankkeen toteutukselle määrätään tiukka aikataulu ja sen ylitykselle ylimääräistä työtä sekä mahdollisesti lisäkuluja? Todennäköisesti syntyy hallitsematon hässäkkä.

Hankkeeseen kun vielä yhdistetään byrokraattinen säännöstö, niin siinä on ainekset kaaokselle. Juteinikeskus on mielestäni juuri tällainen – hieno projekti, mutta liika kiire todennäköisesti aiheutti mm. digiloikan kaltaisen sekaannuksen.

Tuliko päätös keskuksesta sitten kiireessä, voisi joku kysyä? Päätös ei, mutta toteutus kyllä. Jos terveyspalveluiden toteutuksessa otetaan oppia Juteinikeskuksen virheistä, niin ainakin hattulalaisten listaan voisi lisätä myös ”viisauden”.

Edustamani puolueen hajoaminen sai runsaasti huomiota mediassa ja olemmekin saanet Hattulassa vastailla kysymykseen: kumpaan kuulumme? Vastaan tässä, että Hattulan Perussuomalaisiin – paino sanalla Hattulan.

Luonnollisesti jäsenillämme oli – ja edelleen on – vapaus valita, mutta tämä oli kaikkien päätös toistaiseksi ainakin. Puolueen linja alkoi hallitusvastuun myötä etääntyä rivijäsenten ajatusmaailmasta ja oli vain ajan kysymys, milloin jakajan korttipakka leviää pelipöydälle.

Kaiken kaikkiaan tulevaisuus näyttää aika mukavalta: hallitus ei korottanut kiinteistöveroja, talvi näyttää tulevan aikaisin ja kunnan tilinpäätös 2016 on parempi kuin ennustettiin. Vielä kun vanhusten ruokapalvelussa saadaan kaikkia tyydyttävä ratkaisu ja subventiota heidän uimahallilippuihinsa, niin mitä vielä tarvitaan? Toden totta, ainakin lisää asukkaita kuntaan Hattulantien liikenneympyrää odotellessa.

Ari Sarusto

Kunnanvaltuutettu (ps.)

Hattula

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.