”Sitä kuusta kuuleminen….”
Kunnat ovat ulkoistaneet palveluitaan omistamilleen yhtiöille, kuntayhtymille tai yksityisyrityksille. Hattulassa ollaan oltu varovaisen maltillisia; kuntalaisten terveydenhuoltopalvelut hoitaa Pihlajalinna Oy ja kunnan vuokratalojen ylläpidosta ja käytöstä vastaa kunnan omistama Hattula-Kiinteistöt Oy.
Näyttää siis hyvältä. Sekä Pihlajalinnan että Hattula-Kiinteistöjen palveluihin ollaan oltu pääosin tyytyväisiä, terveydenhoitopalveluja jopa kiitelty. Kunta hoitaa itse pääosan tarjoamistaan palveluista ja on hankkinut hyvän yhteistyökumppanin vastaamaan kuntalaisten terveydestä.
Yllätys odottaakin nurkan takana: kunnan viranhaltijajohto on lähes täysin ulkoistettu naapurikuntiin ja muusta henkilöstöstä yli puolet! Eikö Hattula olekkaan asuinkuntana niin hyvä, kuin millä me yritämme houkutella tänne uutta väkeä ja yritämme pitää nykyiset asukkaamme tyytyväisinä kotikuntaamme?
Meissä hämäläisissä asuu syvällä kotiseuturakkaus. Sitoutuminen asuinkuntaan on vahvaa heti kuntaan muuttamisen jälkeen ja vahvistuu, kun on asuttu samoilla seuduilla sukupolvesta toiseen. Tutkimusten mukaan maakuntiin tai seutukuntiin sitoutuminen on heikkoa tai täysin olematonta.
Vanha sanonta ”Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto” pitää siis edelleen paikkansa, eikä sitä ole pystynyt horjuttamaan edes Internet eikä globalisaatio. Kunnan luottamushenkilöiden pitää lain mukaan olla hattulalaisia.
Kunnan työntekijät saavat vapaasti valita asuinpaikkansa. Päättävien toimielinten tulee vakavasti pohtia keinoja, joilla kunnan työntekijät saataisiin houkuteltua tosihattulalaisiksi, asumaan kotikuntaamme Hattulaan.
Oikeustieteen tohtori, valtuutettu (PS)
Jätä vastaus
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.