Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Tervetuloa tulevaisuus

Tulevaisuudenkuvia on monenlaisia. Tässä yksi.

Kulttuuri on hylännyt kertakäyttöviihteen ja artistit ovat lopettaneet latteuksien kierrättämisen. Urheilu on palannut juurilleen ja nykytaide popularisoitunut. Tiede on lakannut olemasta fake news ja paperittomille on annettu paperit. Ihmiset ovat lakanneet terapoimasta itseään hulluilla päivillä ja ensitreffejä ei suunnata alttarille.

Oppiminen on digiä. Suhteidenhoito digiä. Kirjatkin digiä. Autot ajavat itsestään. Nurmikot leikkaa robotisoitu laatikko. Järvet kemikalisoidaan puhtaiksi. Rahaa ei saa seteleinä eikä hotellivarausta ilman visaa. Vloggaus on tie tähteyteen ja e-Sport lasketaan olumpiaurheiluksi. Joulunvietto alkaa jo kesäkuussa. Maatiloja ei pidetä. Mökeillä ollaan viikonloppu vuodessa. VR on myyty ja vanhat metsät vaihdettu uusiin.

Makkarat ovat soijaa ja sirkkoja popsitaan poppareina. Pohjoisen pelloilla kasvaa rehumaissi. Leijona on sukupuutossa ja pandoja on Ähtärissä jo pesueellinen. Ihminen on löytänyt älyllistä elämää. Uskonnot ovat tasapäistyneet ja monogamia on julistettu kuolleeksi. Demokratiasta on kuoriutunut harvainvalta ja kannabis luetaan Kelan lääketuen piiriin.

Politiikka kiinnostaa vain liike-elämää. Suomessa juodaan monopolivapaata viinaa. Turistit käyvät kuvaamassa slummeissa. Madonna on satavuotiaanakin kuin kolmikymppinen. Marsissa on Mäkkäri. Ridge rakastaa edelleen Brookea. James Bondiksi on valittu tasa-arvon nimissä nainen. Suomessa presidentiksi voi tulla valituksi tummaihoinen ja köyhyys on edelleen köyhien oma vika.

Amerikka on innostunut ilmastonmuutoksesta. Kiinassa on vapaa netti. Pohjois-Korea on julistettu demilitarisoiduksi vyöhykkeeksi. Tiedustelulait eivät ole poistaneet terrorismia. Tutkijat ovat todistaneet kahvinjuonnin ehkäisevän syöpää. Koulutus on tehty maksulliseksi ja tuomiopäivän kello naksahtunut minuuttia vaille puoliyön.

Tulevaisuus tulee. Varmuudella se on parempi vain niille, jotka osaavat valmistautua siihen jo tänään.

Tuomas Nieminen

valtuutettu (Vas.), opettaja

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.