Torstai 22.04.2021
Nimipäivät: Alina
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
11°C
Tuuli: 4 m/s E
 

Lukijalta-blogi on Hattulaan.fi-lehden yleisönosasto. Kirjoituksia voi kommentoida alla olevaan kommenttikenttään. Toimitus moderoi kommentteja. Lähetä Lukijalta-palstalle tarkoitetut jutut ja kuvat osoitteeseen toimitus@hattulaan.fi lähettäjätietoineen, jotka jäävät toimituksen tietoon. Pidätämme oikeuden Lukijalta-blogien editoitointiin.

Vs kunnanjohtajan jouluntoivotus: “Kiitän kaikkia työntekijöitä ja luottamushenkilöitä hyvin tehdystä työstä”

Hyvät Hattulalaiset, tänä aamuna on Pappilanniemessä rauhallista ihmisten ollessa etätöissä tai jo rauhoittumassa hyvin ansaittuun joulun viettoon sekä lepohetkeen. Kulunut vuosi on ollut tapahtumia täynnä ja niiden tarkempi analysointi on edessä vielä alkuvuodesta.

Kunnan ympärillä ja sisällä on ollut julkisuuteen asti noussutta kohinaa. Se on kuitenkin osa demokratiaa ja osoittaa, että kuntalaiset ovat kiinnostuneita palveluistaan. Kuntalaisia varten me kunnan työntekijät ja luottamushenkilöt täällä olemme.

Hattulassa on yli 9.000 asukasta ja heille toimivien palveluiden tuottaminen on päätehtävämme. Itse olen syksyn aikana enenevässä määrin saanut palautetta kuntalaisilta. Kaikki palaute on tärkeää ja olen kokenut vastaamisen jokaiseen viestiin, soittoon tai keskusteluun olevan merkityksellinen.

Se, että kuntalainen tuntee tulleensa huomioiduksi, on arvokasta. Voidaanko toiveita aina toteuttaa, on sitten jo eri asia.

Joskus tuntuu siltä, että palaute on useammin moittivaa kuin kiittävää. ”Parolan aamuparlamentti” minulle vuosikymmenten tuttavuuden ja yhteisten kokemuksien voimalla kertoo, mitä asioita on korjattavana ja kehottaa ajoittain katsomaan myös peiliin.

Näinhän sen pitää olla, koska kritiikki on kehitystä eteenpäin vievä asia. Asiallista ja asiallisesti esitettyä kritiikkiä ei pidä pelätä. Tosiasiat on hyvä tunnustaa itselle ja myös kuntalaisille.

Kritiikki siis kehittää toimintaa, mutta niin tekee myös kiitos. Se kannustaa ihmisiä eteenpäin. Olen jatkuvasti yrittänyt muistuttaa, että Hattulassa useimmat asiat ovat erinomaisessa kunnossa. Valitettavasti positiivista palautetta annetaan vain liian harvoin.

Tästä johtuen muutamat negatiiviset asiat peittävät alleen suuremman joukon positiivia asioita. Negatiiviset asiat nousevat pintaan ja valtaavat nopeasti ”koko ilmatilan”. Näin vain käy ja sille ei aina voi mitään. Itse yritän kuitenkin viedä eteenpäin niitä hyviä uutisia.

Minä kiitän kaikkia työntekijöitä ja luottamushenkilöitä hyvin tehdystä työstä. Rapatessa joskus roiskuukin, mutta ei anneta ”pintatilanteen” sokaista meitä siltä tosiasialta, että Hattulassa pääosa asioista on ihan mainiossa kunnossa. Jos joku asia ei oikealla kohdalla vielä ole, se sinne yhdessä laitetaan.

Emme myöskään unohda sitä, että moni kunnan työntekijä on töissä myös pyhien aikana ja huolehtii palvelujen toimivuudesta. Heille erityisesti kiitos ja voimia tässä muutenkin raskaassa tilanteessa.

Toivotan Teille kaikille oikein Hyvää Joulua ja entistä parempaa vuotta 2021.

Pappilanniemessä 23.12.2020,

Pekka Järvi

Vs kunnanjohtaja

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.