Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 1 m/s EEL
 

Hattulan johdon talousseminaari läpi nastassa hengessä

Hattulan kunnanhallitus, lautakuntien puheenjohtajat sekä johtoryhmä kokoontuivat Petäykselle talousseminaariin 21.–22.9. Kaksipäiväisen seminaarin aikana käytiin läpi muun muassa hallitusohjelman ja valtion ensi vuoden talousarvion kunnallisia vaikutuksia sekä Hattulan lähitulevaisuuden omia tavoitteita sekä toimenpiteitä. Talousseminaari vedettiin läpi erittäin hyvässä ja rakentavassa ”nastahengessä”. Paikan päällä palkittiin myös Hattulan vuoden 2015 nuori yrittäjä Marko Laurila. Petäys Resortin hotellinjohtaja Sanna Grön puolestaan esitteli hotellia toimintoineen läsnäolijoille.

Talousseminaarin keskeisin anti oli kunnan taloustilanteen myönteisen kehityksen jatkuminen haasteista huolimatta. Tilikaudesta näyttää Hattulassa tulevan selkeästi ylijäämäinen tänäkin vuonna, vaikka kansallinen tilanne on hyvin vaikea. Niin kunnan väkiluku kuin verotulotkin ovat edelleen kasvusuunnassa. Kunnallisverotuotto oli noin 1,2 % suurempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan, yhteisöverotuotto kasvoi peräti 23 % ja kiinteistöverotuototkin 3,3 %. Haasteita aiheuttavat erityisesti vaimea yleinen talouskehitys ja korkea työttömyys, väestön ikääntyminen sekä kasvava palvelutarve.

Tuottavuutta ja kustannustehokkuutta pyritään yhä vahvistamaan monin eri tavoin, esimerkiksi sähköisiä työkaluja ja palvelusetelijärjestelmää hyödyntämällä, tehtäväkuvien ja toimintamallien uudistamisella sekä energiansäästötoimenpiteillä. Myös NASTA on vahvasti mukana toiminnan tehostamisessa tarttumalla työtapoihin, työhyvinvointiin, vuorovaikutukseen sekä uusiin toimintamalleihin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.