Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

Ensivaikutelmia Hämeen helmestä

IMG_2776Aloitin työt Hattulan kunnanjohtajana 11.1.2016. Laskeutuminen Hattulaan alkoi kireässä talvisäässä. Olosuhteet muistuttivat minua jo taakse jääneistä Panssariprikaatin armeijamuistoista. Kylmä ja luminen alkutalvi Hätilässä.

Sain aikoinaan kunnian ystäväni kanssa tulla valituksi Panssarikoulun reserviupseerikurssille, vaikka koulutukseemme oli siihen mennessä liittynyt kaikkea muuta kuin panssareita. Puolustusvoimien kansainvälisten joukkojen kokoonpano edellytti panssaritiedustelujoukkueen perustamista, ja kaksi jalkatiedustelumiestä piti saada panssarioppiin.

Olen siis Hattulasta saanut sekä haasteita että eväitä elämääni aiemminkin. Nyt huomaan olevani Hattulassa uusien haasteiden sekä uuden oppimisen äärellä.

Panssarikoulun eväät ovat tukeva lisä niissä resursseissa, joita kunnan johtamisessa kaivataan. Yhtä Laguksen nuolesta johdettavaa ohjetta aion joka tapauksessa noudattaa. Eteenpäin!

Uuden edessä tulee aina muistaa se, että turha on liikoja taaksepäin alkaa katsoa. Vanhoja saavutuksia tulee kunnioittaa ja pyrkiä ymmärtämään, mutta niihin ei saa jäädä liiaksi kiinni. Koen asian siten, että Hämeen vahva historia velvoittaa tekemään parhaansa myös tänä päivänä. Vanajaveden kehitys, sivistys ja kulttuuri velvoittavat kehittymään edelleen.

Kehitykselle Hattulassa on oivat edellytykset. Kunta on kasvuympäristö, joka hyötyy valtakunnan nykyisen kehitysvaiheen merkittävimmästä kasvuakselista Helsingin ja Tampereen välissä. Kasvun ja kehityksen luontainen voima on puolellamme, mutta sen ohjaaminen vaatii viisautta ja herkkyyttäkin.

Olen aistinut, että Hattulassa on tahtoa olla menestyjien joukossa. Tahtoa tuoda oma vahva panoksensa koko maakunnan yhteiseen kehittämiseen muun muassa Merven kautta. Menestyksen jatkumiseksi kaivataan entistä vahvempaa talouden pohjaa jatkossa. Alueen talouden ja elinvoiman kehittyminen syntyy kunnan ja seudun yrittäjistä, työpaikoista, oman alueen elinkeinoelämän kehityksestä.

Toivottavasti osaamme jatkossa myös kuntana antaa vahvan panoksen yhteisen kehittymisen eteen.

Ensivaikutelmani Hattulasta on vähintäänkin myönteinen. Ensimmäiset lautakunta- ja hallitusillat ovat jo takana. Tämän tekstin ilmestyessä lehdessä takana on jo ensimmäinen valtuustoiltakin. Henki on hyvä.

Haluan edetä sen kautta, että Hattulassa voidaan hyvin ja kunta on sekä kuntalaisille, luottamusjohdolle ja kunnan työntekijöille yhteinen ylpeydenaihe. Jos kunta voi hyvin, hyvinvointi kyllä säteilee ulospäin. Hyvinvoinnin kautta saamme aikaan myös jatkuvaa tulosten paranemista. Paras suoritus tehdään hyvin valmistautuneena mutta rennolla otteella. Mailaa ei auta puristaa liikaa.

Lauri Inna

Hattulan kunnanjohtaja

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.