Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Kesäleiriltä kokemuksia ja kavereita

Ahorannan leirikeskuksessa Takajärven rannalla syödään aamiaista. Teltassa vietetyn yön jälkeen aamupuurolle ruokailukatokseen saapuu 37 lasta. Käynnissä on 8–10-vuotiaiden lasten kahden yön leiri. Apuohjaajat Mikael Vainio ja Jimi Toivonen, leiriläiset Aino Huttunen ja Amanda Antin sekä leirin vastuuohjaaja Eeva Seppänen näyttävät tyytyväisiltä.

538_685x457

– Leirin tehtävä on tarjota erilaisia kokemuksia ja myös uusia ystäviä. Moni yöpyy täällä ensimmäistä kertaa teltassa tai ensimmäistä kertaa erossa vanhemmista, Seppänen tietää.

Kunta järjestää Ahorannassa tänä kesänä kaksi kesäleiriä. Viime viikolla leireilivät vanhemmat, 10–14-vuotiaat.

– Molempiin leireihin on periaatteessa 40 henkilön kiintiö ja paikat täyttyivät ilmoittautumisen alettua päivässä tai kahdessa, Seppänen sanoo.

Ryhmästä ja päivästä riippuen leiripäivien ohjelma on enemmän tai vähemmän ohjattua. Tiistaiaamuna leirikeskuksen pihaan farmariautonsa peruutti myös lastenkulttuurikeskus Arxin taidekasvattaja Tiina Pölönen.

– Farmariauto on näissä hommissa hyvä apu, hän naurahtaa purkaessaan kulkuneuvostaan muun muassa lautakasan ja sahoja.

Suunnitelmissa oli rakentaa ötökkähotelleja, hyönteisten talvehtimispaikkoja, joista edellisen leirin jäljiltä olikin pihapiirin reunan puissa jo esimerkkejä.

Muuten päivät kuluvat pelaillen ja leikkien. Tämän kesän suosikki on kuulemma lipunryöstö. Myös ruokailulla on tärkeä roolinsa.

– Kaikki muu voi pettää paitsi ruokapuoli, tietää nuoriso-ohjaaja Eeva Seppänen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.