Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
10°C
Tuuli: 2 m/s I
 

Kesätyössä pitää olla oikeasti tekemistä

325_685x457

– Kesätyöltä kaipaan mielekkyyttä, ei puuduttavaa olemista vaan että olisi oikeasti tekemistä, sanoo Parolan lukion ykkösluokkalainen Anniina Honkasaari (yläkuvassa oik.).

Honkasaari on aiemmin ollut kesäisin isänsä leivissä mökkisiivouksessa. Keskiviikkona hän täytti hakemusta Hattulan kunnan nuorille tarjoamiin kahden viikon kesätyöjaksoihin yhdessä Aada Heikinheimon kanssa.

– Haen kunnalle useampaan tehtävään. Aiemmin olen ollut kesällä lähinnä erilaisissa pikkuhommissa. Oikea kesätyö tuntuu houkuttelevalta, kun siitä saa rahaa, perustelee Heikinheimo.

Hattulan kunta järjesti keskiviikkona Parolan yläasteella ja lukiolla Kesätyötorin, jossa kerrottiin nuorille paitsi kunnan itse tarjoamista, noin 90 kesätyöpaikasta, myös yksityisten yritysten työpaikoista. Kunta voi maksaa yritykselle kesätyöllistämistukea maksimissaan 300 euroa kuukaudessa ja loput yritys maksaa itse.

Hattulan kunnan varhaiskasvatuksessa tarjolla on lasten kanssa olemista ja esittelypisteellä oli päivähoitaja Aino Linnaketo-Joutvuon mukaan käynyt ensisijaisesti tyttöjä.

– Jotkut ovat olleet meillä jo TET-jaksolla, hän kertoi.

Varhaiskasvatuksen kaikki toimipaikat ovat Hattulassa avoinna yleensä suunnilleen juhannukseen asti, jonka jälkeen kesähoito keskitetään Pappilanniemeen.

Nyt on siis se aika, jolloin kesätyönhakijoiden kannattaa aktivoitua. Kunnan paikat täytetään 13.3. mennessä jätettyjen hakemusten perusteella, eikä jälki-ilmoittautuneita hyväksytä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.