Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Nasta kääntyi myös ulospäin

402_685x457

Hattulassa lähinnä kuntaorganisaation sisäiseksi työn kehittäjäksi suunniteltu Nasta-ohjelma on iskenyt läpi yllättävällä voimalla ja laajuudella. Yksi esimerkki siitä on kunnan markkinointi-ilmeen muuntuminen Nastaksi, mutta yksityiskohtia tärkeämpää on, että paitsi työntekijät, myös yrittäjät on onnistuttu sitouttamaan yhteisten ratkaisujen hakemiseen.

– Yhteistyö kunnan kanssa on ollut aktiivista ja vahvaa. Ja niin uudet kuin vanhatkin hattulalaisyrittäjät ovat sitä mieltä, että tämä on Nasta paikka yrittää, sanoi Hattulan Yrittäjien puheenjohtaja Meiju Honkavuori (yläkuva) keskiviikkona, kun Hattula kertoi tiedotusvälineille uudesta, innovatiivisuuteen ja kokeiluihin kannustavasta toimintalinjastaan.

Kunnanjohtaja Heidi Rämö kertoi, että vihreys Nasta-logossa viestii nuoruutta ja vireyttä. Vaikutteita värivalintaan on tullut myös siitä, että Hattulassa on merkittävä varuskunta-alue.

– Teksti “Lupa tehdä toisin” taas kertoo, että haluamme olla yhteisö joka erottuu edukseen. Etsimme ratkaisuja yhdessä ja harjoitamme tarvittaessa myös nopean kokeilun kulttuuria, Rämö totesi.

Myös yrittäjien halu tulla mukaan viestimään Hattulasta Nastana kuntana on ilahduttanut Rämöä.

– Meillä on läheiset suhteet yrittäjiin ja halu tulla mukaan lähti heiltä itseltään.

Hattulalaisilla yrityksillä onkin lupa hyödyntää logoa omassa markkinoinnissaan. Esimerkkejä Nasta-ajattelun kääntymisestä ulospäin ovat myös kunnan työntekijöiltä tulleet ideat ja erityisesti se, että ideoita lähdetään toteuttamaan.

Hattulan kunta julkisti keskiviikkona kaksiosaisen valokuvauskilpailun nimeltä Nasta Hattula ja kertoi 18. päivänä huhtikuuta Kotirinteen alueella järjestettävästä tonttitapahtumasta.

– Mukana on talotehtaiden ja kiinteistönvälitysyritysten edustajia ja myös muun muassa Panssarimuseon kalustoa, kertoo tekninen johtaja Janne Teeriaho.

Kello 10 ja 14 välillä järjestettävän tapahtuman yhteydessä myös avataan Merven suunnan ratsastusreitti. Viidelle ensimmäiselle tontin ostajalle Hattula kustantaa pihasuunnitelman Lepaan oppilastyönä ja kuorman multaa.

– Tapahtuma on Kotirinteessä, koska siellä on eniten potentiaalia. Alueelta on jo myyty noin 30 tonttia joista 20 on rakentunut mutta tarjolla on vielä noin 40 tonttia valmiin infran keskellä, Teeriaho hehkuttaa.

Hän jatkaa, että kunnalla on nykyisin myös lupa luovuttaa tontteja toisin. Kunnanvaltuuston tuoreen päätöksen mukaisesti asuintontin voi myös vuokrata ja jos vuokratontin päätyy ostamaan omakseen viiden ensimmäisen vuoden aikana, maksetut vuokrat luetaan osamaksuksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.