Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
10°C
Tuuli: 3 m/s IPI
 

Vanhusneuvosto katsoo maailmaa ikäihmisten silmin

399_685x457

Virkailijat ottavat vanhukset hyvin vastaan, asioita kuunnellaan ja tulee tunne, ettei tarvitse turhaan käydä puhumassa. Näin kuvailee Hattulan vanhusneuvoston puheenjohtaja ja kunnanhallituksen edustaja neuvostossa Aarre Lindeman (yläkuvassa oik.) Hattulassa jo vuodesta 2002 toimineen vanhusneuvoston tuntoja omasta asemastaan.

Neuvostossa on edustus kunnassa toimivista vanhusjärjestöistä, veteraanijärjestöistä, SPR:n Hattulan osastosta, Hattulan vanhusten tukiyhdistyksestä, perusturvalautakunnasta, teknisestä lautakunnasta ja seurakunnasta. Hyvää yhteyttä kunnan työntekijöihin osaltaan ylläpitää neuvoston sihteeri, palveluneuvoja Jenni Jokelainen (yläkuva vas.).

– Yksi konkreettinen aikaansaannoksemme on kartaksi asti jalostunut suunnitelma vanhuksille sopivista ulkoilureiteistä Hattulassa. Siinä huomioimme Parolan lisäksi kunnan laitamilla asuvien tarpeet, kertoo Aarre Lindeman.

– Vanhustenviikon järjestäminen ja siihen liittyvä juhla on yksi keskeinen toimintamuotomme, täydentää Jenni Jokelainen.

Sanansa neuvosto on myös päässyt sanomaan muun muassa Hattulantien alikulkuun asennetuista hidastepuomeista ja terveyskeskuksen automaattisesti aukeavista ovista.

Tällaiset, kaikkia tai ainakin useita vanhuksia koskevat parannukset ovat hyvä esimerkki neuvoston roolista, mutta tärkeää on myös sosiaalisuus. Viime marraskuussa työväentalolla järjestetyt ikäihmisten tanssit sujuivat suosiollisesti.

– Oli hienoa, että saimme vielä tanssittajiakin Panssariprikaatista, tunnelman hienoksi kokeneet kehuvat.

Vaikka maanantaina Punojanportilla kokoustaan käynnisteli omaan kuntaansa tyytyväinen joukko, kehittämisen ei haluta pysähtyvän.

– Tässä on porukka, jonka jäseniä saa ja pitää lähestyä ikäihmisten asioissa, Lindeman painottaa.

Lähikuukausina vanhusneuvosto on organisoimassa 12. päivänä toukokuuta ulkoilupäivää ja kesäkuun 3. päiväksi on tiedossa tanssit, tällä kertaa Pekolan lavalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.