Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Arrow 23 -harjoituksessa hiottiin yhteistoimintaa liittolaisten kanssa

Panssariprikaatin johtama Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 23 päättyy sunnuntaina 14.5.2023.

Harjoitukseen on osallistunut joukkoja Panssariprikaatista, Karjalan prikaatista, Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista, Maasotakoulusta, Utin jääkärirykmentistä ja Pääesikunnan alaisista laitoksista.

Harjoituksessa on ollut mukana joukkoja Ison-Britannian, Latvian, Liettuan, Viron ja Yhdysvaltojen maavoimista.

Toukokuun 1. päivänä alkanut harjoitus on sisältänyt mekanisoitujen joukkojen taisteluvaiheen sekä ampumavaiheen.

– Arrow 23 -harjoituksessa on hiottu varusmiesjoukkotuotettujen mekanisoitujen joukkojemme osaaminen kesäkuisiin loppusotaharjoituksiin. Harjoituksemme vaativat kaksipuoleiset taistelut ja laadukas palaute ovat varmistaneet sen, että joukot ovat kehittyneet läpi harjoituksen. Arrow 23 on ollut Maavoimien ensimmäinen harjoitus Naton jäsenenä ja yhteistoimintaa liittolaisten kanssa on päästy harjoittelemaan kattavasti, kun neljä liittolaiskomppaniaa sekä kaksi erillistä joukkuetta sijoitettiin taisteleviin pataljooniin iskukykynsä ja pääkalustonsa mukaisesti. Arrow-harjoitus on lunastanut paikkansa liittolaisten harjoituskalentereissa, kertoo harjoituksen johtaja, Panssariprikaatin komentaja, eversti Rainer Kuosmanen.

Paluuliikennettä Parolannummelle ja seuraaviin harjoituksiin

Arrow 23 -harjoitukseen osallistunut Panssariprikaatin kalusto ja henkilöstö palaavat Parolannumelle perjantaina 12.5.2023. Osastojen marssinopeudet maanteillä ovat 80–100 km/h. Marssiosastot kulkevat pääosin seuraavia reittejä:

Perjantai 12.5. klo 13.00–20.00

  • Niinisalo – KT261 – Ikaalinen – E12 – Tampere – E12 – Parolannummi
  • Niinisalo – KT44 – Kiikoinen – VT11 – Tampere – E12 – Parolannummi

Panssariprikaatista Arrow 23 -harjoitukseen osallistuneita kymmeniä panssarivaunuja siirretään rautateitse Niinisalosta Hattulaan 12.5.

Panssarivaunut siirretään maanteitse Hattulan Mervestä Parolannummelle 13.5. kello 8.00–11.00. Panssarivaunut siirtyvät maanteitse reittiä
Onnitie – Rannikontie – Merventie – Teollisuustie – Hattulantie – Parolannummentie 341.

Panssariprikaati ohjaa liikennettä seuraavissa risteyksissä:

  • Teollisuustie ja Merventie
  • Hattulantie ja Teollisuustie
  • Parolannummentie ja Hattulantie (Panssarimuseo)
  • Parolannummentie 341 (Parolannummen kuntorata)

Muu liikenne pysäytetään yllä mainituissa risteyksissä kello 8.00–11.00 ajoittain, joten tielläliikkujia kehotetaan varautumaan tavanomaista hitaampaan matkantekoon.

Arrow 23 -harjoitukseen osallistuneet Yhdysvaltojen maavoimien joukot jatkavat Arrow 23:n jälkeen Karjalan prikaatin johtamaan Karelian Lock 23 -harjoitukseen, joka järjestetään Kaakkois-Suomessa 26.5.–2.6.2023. Joukot siirtyvät Niinisalosta Karjalan prikaatiin maanteitse ja junakuljetuksin viikolla 20.

Arrow 23 -harjoitukseen osallistuneet Iso-Britannian maavoimien joukot jatkavat Arrow 23:n jälkeen Maasotakoulun johtamaan Lightning Strike 23 -harjoitukseen, joka järjestetään Pohjois-Suomessa Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueella 15.–26.5.2023. Joukot siirtyvät Niinisalosta Pohjois-Suomeen maanteitse ja junakuljetuksin viikon 20 lopulla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.