Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

ELOKUUN HARTAUSTEKSTI: Kesä lopuillaan, siunattua syksyä kaikille

Kesä alkaa olla lopuillaan, kuluneen kesän aikana on Tömäjärven leirikeskuksella vietetty rippikouluja.

Hattulan seurakunnassa rippikoulut jakautuvat neljään kesäleiriin, päivärippikouluun ja hiihtolomalla järjestettävään talvirippikouluun. Yhteensä Hattulassa rippikoulun käy noin sataviisikymmentä nuorta.

Rippikoulu nauttii Suomessa, muihin pohjoismaihin verrattuna, muutenkin erityistä asemaa. Kirkkoon kuuluvista nuorista rippikoulun käy noin 88 % prosenttia.

Leirimuotoinen rippikoulu on myös Suomessa keksitty konsepti, muualla rippikoulu- ja konfirmaatio toteutetaan ilta- ja viikonloppupainotteisesti.

Rippikoulun aikana nuoret pääsevät tutustumaan lähemmin seurakunnan toimintaan. Ennen leiriä toimintaan kuuluu kirkossakäyntiä, tutustumista diakoniatoimintaan, nuorisotiloihin ja seurakunnan päivittäiseen arkeen.

Nuoret pääsevät myös mukaan toteuttamaan jumalanpalvelusta, muutenkin rippikoulun sisältö nykyään painottuu osallistavaan toimintaan, enemmän kuin penkissä istumiseen ja kuunteluun.

Rippileirin aikana nuoret pääsevät tutustumaan kristinuskoon tarkemmin, esimerkiksi, mitä pyhä kolminaisuus tarkoittaakaan?

Leirin aikana pääsee myös pohtimaan omaa suhdettaan, muihin ihmisiin, ympäröivään maailmaan ja Jumalaan.

Ison ja tärkeän osan leiristä ja riparista kuitenkin muodostaa muiden kanssa yhdessä oleminen ja ajan viettäminen.

Osalla ripari on myös ensimmäinen pitkä pätkä pois kotoa ja sen myötä iso kasvun paikka. Rippikoulussa myös pyrimme siihen, että kaikki saisivat olla oma itsensä, leikkiä ja olla vapautuneesti.

Pian rippikouluihin ilmoittautuminen taas alkaakin, ennen sitä haluan kuitenkin toivottaa siunattua ja hyvää syksyä kaikille.

Nuorisotyönohjaaja Joonas Oja

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.