Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

Eversti Kari Nisulasta Panssariprikaatin komentaja vuosipäivän juhlallisuuksissa

Panssariprikaati sai uuden komentajan, kun eversti Kari Nisula otti vastaan Panssariprikaatin komentajan tehtävät reserviin siirtyvältä eversti Pekka Järveltä. Nisula siirtyy tehtävään Maanpuolustuskorkeakoulun Sotataidon laitoksen johtajan tehtävästä virallisesti 1.7.2017 alkaen.

Panssariprikaatin komentajanvaihdos sai erityisen juhlavat puitteet 28.6.2017 Panssariprikaatin vuosipäivän katselmuksessa ja paraatissa, joka huipentui näyttävään ohimarssiin. Ohimarssissa oli edustettuna ratsuväen ohella myös tykistön museokalustoa. Tuhannet ihmiset olivat saapuneet paikalle juhlistamaan tänä vuonna 75 vuotta täyttävää Panssaridivisioonaa.

Paraatikatselmuksessa Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivonen otti vastaan Panssariprikaatin lipun eversti Pekka Järveltä ja luovutti sen uudelle komentajalle eversti Kari Nisulalle.

Eversti Nisula sanoi puheessaan, että vastaanottaa komentajan tehtävät nöyränä mutta määrätietoisena. Hän totesi tuntevansa nöyryyttä joukon edessä, jonka saavutukset ovat historiassa vertaansa vaille. Määrätietoisuutta tarvitaan, että kunniakkaat perinteet jatkuvat ja arvostus ansaitaan tulevaisuudessakin, Nisula lausui.

– Perinteet, yhteistyö ja iskuvoima muodostavat perustan toiminnalle tästäkin eteenpäin, summaa eversti Nisula puheensa lopussa.

Yleisöllä oli läpi päivän mahdollisuus tutustua puolustusvoimien uusimpaan kalustoon kalustonäyttelyssä.

Juhlapäivän ohjelma jatkui päiväjuhlassa, jossa julkistettiin myös Erkki Käkelän kirjoittama Panssaridivisioona 1942 – 1944 -juhlakirja.

Pekka Järvi luovutti Erkki Käkelälle tunnustuksen kirjanjulkistuksen yhteydessä.

Ohjelma huipentui taistelunäytökseen, jossa sulassa sovussa hyökkäsivät ratsuväki, sodanaikaiset joukot museokalustolla sekä nykyaikaiset joukot uusimmalla panssarikalustolla. Näytös päättyi Raskas Patteristo ykkösen näytökseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.